12 Eylül 2009 Cumartesi

Galatasaray 3-0 Beşiktaş//Uyur gEZER

Maçın geneline hakim olan taraf Beşiktaş'tı ancak usta ayakların fazla olduğu takımlar bu tarz maçlarda farkını ortaya koyuyor, iyi oynamadıkları maçları net bir skorla bile kazanabiliyorlar.Galatasaray bunu bir kez daha gösterdi bu gece.
Hafta boyunca yaklaşık 50,000 km yapan Galatasaray'ın yorgun olacağı bekleniyordu ancak yine de oyunu kendi sahasında bu kadar kabul edeceğini açıkçası ben beklemiyordum.Mehmet Topal ve Mustafa Sarp ile birlikte çift önliberlu 4-3-3 oynadığınız zaman orta sahadaki pas trafiğinizde sıkıntılar yaşanabilir.Mustafa Sarp'ın pas özelliği var ancak orta sahanın pas organizasyonunu yönetebilcek nitelikte bir isim değil.Ayhan gibi bir oyuncuyu bu konuda tamamlayabilcek bir isim.Mehmet Topal'da formayı giydiği günden bu yana kendini geliştirememekte ısrar ediyor.Hala orta sahada pas yapabilcek düzeyde bir oyuncuya dönüşemedi.Orta sahanın bu yapısı da topun Galatasaray'da kalmasına engel oldu.

Beşiktaş orta sahada Ernst'in yanına Ekrem'i onların yanlarına Yusuf ve Serdar'ı önlerine de Tabata'yı koyarak 5'li oynadı.Ernst ve Ekrem orta sahada toplara iyi bastı ve Tabata'da bu isimlerden aldığı topları Yusuf'a (Sabri'nin kanadı) aktardı.İlk yarı tamamen soldan atak yaptılar ama Sabri müthiş bir performans göstererek Beşiktaş'ın hücum planını altüst etti. Bir iki pozisyonda Yusuf'a refakat etmesinin dışında inanılmaz müdehaleler yaptı, hücumda Keita'ya müthiş yardım etti ve bana kalırsa maçın en iyi futbolcusuydu.

1-0 dan sonra Galatasaray Kewell'ın kafa vuruşundan başka pozisyon bulamadı. Artık sabırla bekledi mi, yorgunluğun etkisinden mi, orta sahadaki oyuncu yapısından mı bilemiyorum ama Galatasaray bugün hemen hemen tüm maçı kendi yarı sahasında geçirdi, organize olamadı ve sezon başından beri doğruları en az yaptığı karşılaşmaydı. Galatasaray kontrollü oynadı diyebilirsiniz ancak kontrollü oynuyorsanız da Serdar Özkan'ı 3 pozisyon karşı karşıya bırakmamanız gerekir.O pozisyonlardan birinin gol olması maçın şeklini değiştirebilirdi.

Evet Galatasaray bugün bir derbiyi 3-0 kazandı ancak iyi oynamayarak kazandı. Ancak adeta uyuduğunuz maçı net skorla kazanabilmek büyük başarıdır. Bu başarıyı da kadronuzdaki kaliteli oyucularla gerçekleştirebilirsiniz..Bu gece gibi...

2 yorum:

Can dedi ki...

son paragraf yeterli.geri kalanını Rijkaard ve ekibine bırakmak lazım.bende baya bir yazmısım ama sonra dedim ne gerek var bu kadar uzatmaya :)

Taylan Özgür Topçuoğlu dedi ki...

Mehmet Topal konusunda aynı fikirdeyim seninle abi :) Çok kişi yanlışlarını göremiyor çok fazla savunmaya gömülüyor ve pas yapamıyor zarar veriyor takıma