29 Ağustos 2009 Cumartesi

D-Smart ve İtalya Ligi

Bu haftasonu İtalya'da Milan-İnter ve Roma-Juventus maçları var ama Türkiye'de yayın yok.

2 sene önce 'herhangi bir aylık bedeli olmayan dijital platform' sloganıyla yola çıkan D-Smart o sene Galatasaray'ın avrupa kupası maçlarını veriyordu dekoder 300 lira bi daha para ödemenmeyecek dediler aldık haliyle.Bu sene de Galatasaray ile Fenerbahçe'nin ikisinin birden Avrupa Ligi'nde olmasını fırsat bilerek senelik 200 lira da 'spor paketi' için ücret koydular, homurdandık falan ama Galatasaray'ın Avrupa kupası maçlarını seyredebilmek için onu da aldık..

Aldık da biz sen bu gelen paraları ne yapıyorsun arkadaş.Türkiye Ligi'nden bile kat kat aşağıda kalitesi olan Hollanda ve İskoçya Ligi maçlarıyla,kendine rakip olarak belirlediğin Digiturk'ün yayınladığı lige çıkma mücadelesi veren takımların ligini veriyorsun(İngiltere 1.ligi).Bu kadar insana yalan söyledin sattın dekoderleri,üstüne bi de yıllık para istedin e kardeşim sende bari hiçbir yayıncı kuruluş almamışken şu İtalya Ligi'nin yayın haklarını al da kandırdığın insanlara kayda değer bir hizmet vermiş ol ama nerde!!Bir de Türkiye ligini alırlarsa neler isterler acaba??

28 Ağustos 2009 Cuma

Süper Kupa

Aşağıda UEFA Süper Kupa’sının tek maçlı sistemle sahibini bulmaya başladığı 1998 yılından itibarenki sonuçları var .%64lük bir oranla kupa 2 galipleri kazanmış Süper Kupa'yı.

2008
Zenit (C2)(RUS) 2 - 1 Manchester United (C1)(İNG)
2007
Milan (C1)(İTA) 3 - 1 Sevilla (C2)(İSP)
2006
Sevilla (C2)(İSP) 3 - 0 Barcelona (C1)(İSP)
2005
Liverpool (C1)(İNG) 3 - 1 CSKA Moskova (C2)(RUS) (Uzatmalarda)
2004
Valencia (C2)(İSP) 2 - 1 FC Porto (C1)(POR)
2003
A.C. Milan (C1)(İTA) 1 - 0 FC Porto (C2)(POR)
2002
Real Madrid (C1)(İSP) 3 - 1 Feyenoord (C2)(Hol)
2001
Liverpool (C2)(İNG) 3 - 2 Bayern Munich (C1)(ALM)
2000
Galatasaray SK (C2)(TUR) 2 - 1 Real Madrid (C1)(İSP)(Altın gol)
1999
Lazio (C2)(İTA) 1 - 0 Manchester United (C1)(İNG)
1998
Chelsea (C2)(İNG) 1 - 0 Real Madrid (C1)(İSP)

Bu sene Türkiye Süper Kupa’sını kupa 2 galibi statüsünden gelen Fenerbahçe,İtalya Süper Kupa’sını yine aynı şekilde Lazio, İngiltere’de Chealsea,Almanya’da da yine kupa 2 şampiyonu Werder Bremen kazandı.Büyük liglerden sadece Fransa'da Bordeaux ve İspanya'da Barcelona(ki gece yine aynı statüyle bir başka süper kupa maçına çıkacak) kupa 1 galibiyken Süper Kupa'yı kazanabildiler.

Barca'nın olduğu yerde süprize pek yer yok tabi ama Shaktar kazanırsa da istatistikler 'ben demiştim' der..

27 Ağustos 2009 Perşembe

Vefasız Juve!!

Juventus 2001-2009 yılları arasında formasını giyen Nedvedin sözleşmesini uzatmadı o da gelen teklifleri değerlendirmeyip futbola veda ettiğini açıkladı..Juve'nin gerekçesi:performansı eskisi gibi değilmiş..

Vefasızlığa bak sen, aynı Galatasaray!!Performansı düştü diye oyuncuya sözleşme önerilmez mi??Oynayamayacak durumda da olsa vericeksin en az 2 milyon €'yu, takımda tutacaksın değil mi UEFA Kupası sahibi efsanelerimiz..??

24 Ağustos 2009 Pazartesi

Galatasaray 4-1 Kayserispor

Geçen sezon 34 maçta 31 gol yiyerek en az gol yiyen bu senede 2 maçta 1 gol yiyen bir takıma karşı atılan 4 gol..Bu sene Ali Sami Yen sakinleri arkalarına yaslanıp bol bol gol seyredicekler anlaşılan..Geçmiş sezonlarla bu sezon arasındaki en büyük fark;Galatasaray gol kaçırdığı zaman stattan 'ah,vah' sesleri yerine alkış sesleri yükseliyor, herkes gerçek anlamda zevk alıyor oynanan oyundan..Bu değişimde birçok şeyi gözler önüne seriyor..
Kayserispor golü atınca stattaki tek konuşulan 'ulan yine gol yedik' di..Kimsenin galibiyetten şüphesi yok artık.Stat çıkışında herkes birbirine haftaya takım 1-0 kazansa sevinicek misin diye soruyor.

Tabi ki sezon başındayız henüz hiçbir şey belli olmaz ancak Galatasaray kadrosuyla, teknik ekipiyle ve en önemlisi performansıyla taraftarına güven veriyor..

Bireysel performanslara değinilcekse listenin başına kesinlikle Mustafa Sarp yazılmalı.Gerçekten inanılmazdı.İlk kez cıplak gözle izledim kendisi ve futbol bilgisi muazzam.Bi kere top Galatasaray orta sahada sürekli hareketli,boşa çıkıyor, takımı çok rahatlatıyor..Top rakibe geçtiği zamanda hemen bir öndeki futbolcunun kademesine giriyor yetmiyor beklere yardım ediyor..Böyle devam ederse 11'deki yeri garanti olan ilk futbolcu diyebilirim..

İkinci olarak sevgili sinan kardeşime haksızlık ettiğim için özür diliyorum burdan.Transferi gerçekleştiğinde Gökhan Zan ile ilgili yazdığı yazıda iyi bir transfer olduğunu, oyun kurma konusunda titiz bir oyuncu olduğunu belirtmişti..O zaman hak vermemiştim ama son birkaç maçtaki oyunuyla Sinan'ı haklı çıkardı..Bugün o da bireysel olarak sahanın en iyi isimlerinden biriydi ve topu oyuna çok sakin soktu ama bunda tribünlerin de verdiği desteğin büyük önemi var.Umarım daha ciddi maçlarda da bu sakinliğini korur, artık onunla ilgili kafamdaki tek soru işareti bu kaldı..Bugünki kadar kendine güvenerek oynarsa onu da silicektir eminim..
Elano'nun attığı gol ve Arda ile paslaşmaları ve kanat oyuncularını savunmanın arkasına sarkıtması çok güzeldi.O da ilk ciddi sınavında sahada güzel bir yanıt verdi sabırsız Gürcanlara..

Kayserispor her geçen sene geriye gidiyor artık..En iyi yaptıkları şey olan defansı bile beceremediler bugün..Sadece Keita'yı yavaşlatabildiler ama onu da durdurmak adına 3 kişiyi orda kümelemek oyunun diğer bölgelerinde derin boşluklar oluşturdu..Aslında Galatasaray'ın bu seneki en büyük artısı da hücümunun tek düze olmaması..Sağ tarafı kapasalar soldan,solu kapasalar ortadan atak geliştirebiliyor..Kadro kalitesi budur işte, bir iki adama bel bağlamamak..

Makukula da bugün elinden gelen herşeyi yaptı, Defansı çok yıprattı ama tek başına bu kadar uğraş vermesi pek bir işe yaramadı..Troisi çok silikti, Cangele 10. dakkadan sonra oyunda yoktu, Gökhan da Sabri'ye(bugün O'da iyiler arasındaydı,hakkını da verelim adı geçmişken) karşı hiç üstünlük kuramayınca Makukula da duran toptaki harika koşusu sonucu attığı golden fazlasını üretemedi..

Sonuç olarak Galatasaray özellikle Ali Sami Yen'de farklı galibiyetler kazanacağının sinyallerini verdi..Bundan önce de bu tip skorlarla kazanıyordu ama herkesin beklediği 'dişli' bir rakibe karşı da 4 gol atması artık bunun su götürmez bir gerçek olduğunu herkese ispatladı..