15 Ağustos 2009 Cumartesi

Galatasaray 4-1 Denizlispor//Rotasyon??



Maçtan önce hepimiz kısa süreli şok yaşadık kadrolar açıklanınca.Defans 4lüsü komple değişmiş orta sahada Barış ilk 11 de ve ileri üçlüde Aydın yerine Kewell'la başladı Rijkaard.Rotayon işini biraz abartmıştı yani.Biraz hafife aldığını düşündüm ve tedirgin oldum ama bugün gördüm ki Denizlispor bu ligin bir numaralı küme düşme adayıymış.2 haftada bir takım futbol adına hiç olumlu birşey üretemez mi?Sadece hücum anlamında söylemiyorum, defansif olarak da hiç birşey ortaya koymadılar.Galatasaray kedinin fareyle oynadığı gibi oynadı bu gece..Hemde yedek ağırlıklı!! kadrosuyla.Gol dışında hiçbir atak yapamadılar,organize olmadılar yardımlaşmadılar vs.vs.. Herhalde hiç kimse golden sonra bile Denizlispor'un puan alabilceğine inanmadı.

Maç başlar başlamaz alışılagelmiş baskısıyla Galatasaray oyunu Denizli yarı alanına yıktı..Sağdan Keita solda Kewell ve ortadan(zaman zaman Kewell'a yakın oynadı zaman zaman yer değiştiler)Arda ile yüklendi ama golü bulamadı ve 39. dakikada Volkanın rakibin en tehlikeli ismi Bangoura'ya refakat etmesinin sonucunda Denizlispor 1-0 öne geçti..Tabi burda hep ilerde durduğu için eleştirilen Leo Franco'nun da topa çıkmayışını da gole neden olan pasifliklerden biri olarak değerlendirebiliriz..Neyse, gol hiçbirşeyi değiştirmedi ve Galatasaray yüklenmeye devam etti..Cok dengeli ataklar yapmadı belki ama zaten böyle bir rakip karşısında da çok gerek yoktu dengeli atak organizasyonlarına..Galatasaray'ın golü bulduğu an farka gidebilceği öngörülüyordu zaten ve nitekim de öyle oldu..Gereksizce yapılan penaltı devre arasına 1-1 lik eşitlikle gidilmesine yol açtı.

İkinci yarıda ise ilk yarının sonunda gelen golle gardı düşmüş bir Denizlispor vardı sahada..Galatasaray da ikinci golü bulup öne geçmek için daha çok saldırdı ve gardı düşmüş Denizli önünde arkasını bile kontrol etme gereği duymadı.İlk yarının sonuna kadar şansın ve ıssız adam Özden'in(çok benzettim maçta) koruduğu kaleye goller ikinci yarı geldi.59. 67. ve 74. dakikalarda attığı golle 4-1 öne geçti ve sonrasında farkı artırabilcek pozisyonları harcadı.

İsimlere gelirsek Emre Güngör'ün bu takımda kesinlikle oynaması gerekir..Servetin yanında Gökhan Zan yerine daha çabuk bir isme ihtiaç duyduğumuz aşikar..Bugün de çabukluğuyla zayıf Denizlispor ataklarını başlamadan bitirdi..Topu oyuna sokması da(özellikle uzun paslar)bence çok iyi olmasa da yeterli..

Uğur Uçar yine kanadından pozisyon vermedi..Sağlam oynadı ama hücuma beklediğim kadar katkı yapamadı..Umarım o özelliğini de geri kazanır ve Sabri'den formasını geri alır

Keita çok hareketli ve teknik bunu her geçen hafta gösteriyor ve çok daha iyi olucaktır..

Arda yine çok iyiydi ama özellikle fark açıldıktan sonra birkaç pozisyonda bencillik yaptı.

Baros yine çok çalıştı umarım gol atamama sendromu uzun sürmez..

Barış sahanın en çok koşan ismiydi her zamanki gibi toplu oyunda da iyiydi.

Volkan Yaman aslında beklediğimden daha iyiydi..Fizik olarak biraz toparlanmış gibiydi ama rakibine yaptığı refakatçilik yüzünden golü yedirdi.Bence Alparslan daha iyi bir oyuncu ama bu kadar teknik direktör oynatmadıysa bir sorun vardır diye düşünüyorum..

Ve son olarak Mustafa Sarp..Hazırlık maçları boyunca ne işi var bu adamın bu takımda diye dert yanıyodum herkese ama haftalar geçtikçe takıma alıştı ve ilk 11 de oynayabilcek kalitede olduğunu gösterdi.Her pozisyonda boşa çıkıp pas alması takımı rahatlatıyor orta sahada sertlik oluşturuyor yardıma gidiyor pres yapıyor vs.vs. Tek eksiği hücuma topu geç sokması..Zamanla o sorunu da ortadan kaldırırsa 11'de değişilmez olur..
Fazla uzatmadan bitirelim..Sonuç olarak Galatasarayın kadro derinliğinin sınandığı bir maçtı ve kadro bu testi geçti..Denizli ise bırakın ilk 10'a girebilmeyi kümede kalmak için bile çok yol katetmek zorunda..

Trabzonspor 1-2 Diyarbakırspor

















Tsl'nin bu sezon ki ilk büyük sürprizi gerçekleşti..Geçen haftaya son gün transferleriye giren Diyarbakır deplasmanda 1-0 geriye düştüğü maçta Trabzonu 2-1 yendi..İşte futbol..

Ziya Doğan'ı tebrik etmek lazım.Maç öncesi kadroya baktığımda %100 düşer dediğim Diyarbakır öyle bir direndi ki Trabzon'a gol dışında öle net bir pozisyon dahi vermediler..Zaten golü de duran toptan faulle karışık bir pozisyonda yediler.Ancak yaratıcılıktan o kadar yoksun bir kadrosu var ki gol atmaları çok zor ligin beraberlik takımı olur izlenimi verdiler maç boyunca ve açıkçası golün geldiği 69. dakikaya kadar pozisyona da giremediler.İleriye salmışlar Mendoza ile Tazemeta'yı onlar da öyle dolanıyorlar..Ne arkadan bir destek ne bir hücum organizasyonu hiç bir şey yok. Ne zaman eski Trabzonlu Adnan sağdan bir bindirme yaptı golü buldular.

Golden sonra Trabzon yine baskılı oynar gibi gözüktü ama dedik ya Diyarbakır pozisyon vermiyor diye aynı şey devam etti.Gayet iyi direndiler pozisyon vermediler ve son dakikalarda o dakikaya kadar defansta tek başına oynayan Kaptan Egemen'in maç boyunca yaptığı tek olumsuz hareket Diayarbakır'ın 2. golüyle sonuçlandı ve maç da böyle bitti.

Sezon başında herkesin düşmesine kesin gözüyle baktığı Diyarbakır'ın kolay kolay teslim olmaya niyetli olmadığı kesin.Ziya Doğan gittiği her takıma aşıladığı gibi mücadele gücünü yeni takımına da aşılamış.Hele hele ilerleyen haftalarda Mendoza fizik olarak hazır duruma geldiği zaman ve şu kısa sürede orta sahaya biraz yaratıcılık katabilecek oyuncu alabilirlerse,sezonun sürpriz takımı olmaya aday olurlar.He tabi bir de bu maçtaki konsantrasyonlarını sezonun büyük bir kısmına yaymaları şart.Her zaman kapasitelerinin üst sınırlarında oynayabilirler mi onu da ilerleyen haftalarda göreceğiz..

Diyarbakırspor için ne söylediysek tam tersi de Trabzonspor için geçerliydi bu akşam.Kapasitelerinin çok altında oynadılar.Alanzinho takımın en iyisiydi.Colman beklediğimin çok altındaydı.Tjikuzu ve Ceyhun da etkisizlerdi.Engin Baytar da geçen haftaki gibi olumlu tek hareket yapmadan maçı tamamladı.Bu takıma Yattara şart çünkü ne Engin ne başkası onu yedekleyemez.Aynı şekilde kesinlikle ve kesinlikle çift santrafor oynamalılar çünkü ne Alanzinho ne Yattara ne de Colman forvet arkası koşu yapabilcek oyuncu değiller yani forvet hattını ikileyemezler bu da gol kısırlığına neden olur.Ya bu haftaki gibi duran toptan ya da geçen haftaki gibi 30 metreden atılan gollere bel bağlarlar..Umarım Gökhan iyileşince çift forvete dönerler.Yoksa bu sezon çok kısır bir Trabzon izleriz.

Son olarak da Ceyhun Gülselam için birşeyler söyleyeyim.Çocuk geçen hafta öle 2 şut attı ki tribünler orta sahadan bile şut çekmesini bekledi ve bu durum da onun sağlıklı düşünmesini engelledi.Kendini sürekli şut çekmek zorunda hissetmiş olucak ki en ufak bir fırsatta kaleye şut attı.Geçen haftaki şutları her ayağına geldiğinde çekebilecek oyuncu ben dünyada tanımıyorum şahsen.Ceyhunun kendisi de Trabzon taraftarları da Ceyhun'u iyi tanısınlar.Bu tarz golleri 1 sezonda 3-4 kere atabilmek bile büyük başarıdır.Gereksiz yere futbolcu üzerinde stres yaratmanın bir manası yok..

Açılış!!

Yaklaşık 1 sene önce tanıştım bloglarla ve o günden beri gazetelerden daha sık takip ediyorum çünkü bloglar gerçekten daha kaliteli ve o blog yazarı arkadaşlara teşekkür ediyorum kalitelerini korudukları için.Artık bende yazmaya karar verdim ve ilk adımı Trabzonspor-Diyarbakırspor maçını izlerken atıyorum.Umarım güzel bir blog olur.