25 Eylül 2009 Cuma

Turkcell Süper Lig 7. Hafta Tahminleri

Turkcell Süper Lig’in bu hafta 7. maçları oynanacak. 6 haftada ligde bazı şeyler şekillenmeye başladı ve takımlar hakkında yorum yapabilecek kadar bilgi sahibi olduk. Bundan sonra imkanım oldukça maçlar öncesinde değerlendirmelerde bulunacağım. Bu değerlendirmelerde biraz da İddaa tahmini tadında olacak. Umarım bu konuda destek olabilirim.

Gençlerbirliği - Trabzonspor

Bu sezon Thomas Doll ile birlikte eski günlerine geri dönüş sinyalleri veren Gençlerbirliği ligin namağlup 4 takımından biri. Orta sahada iyi pres yapan ve kazandıkları topları iyi kullanan bir takım. Ayrıca kanat oyuncuları Burhan ve Mustafa Pektemek de son derece yetenekli ve kaliteli oyuncular. İleride de Doll ile birlikte yeniden doğan Kahe takımın gol yükünü çekiyor. Mustafa Pektemek’in attığı 3 golü de es geçmemek lazım tabi ki.
Trabzonspor’da ise Hugo Bross yaptığı hatalardan döndü ve takım kazanmaya başladı. Neydi bu yanlışlar; Engin, Alanzinho, Serkan gibi sadece dribbling yapan oyunculardan 2’sini yanına aldı ve futbol zekası bu isimlerden daha yüksek olan Gabric’i koydu ve çift forvete döndü. Alanzinho, Engin ve Colman forveti ikileyebilecek ve takımın gol yükünü forvet oyuncusuyla paylaşabilecek yapıda değiller. Tabi ilk haftalarda tek forvet oynamaya mecburdu çünkü Gökhan Ünal sakattı ve elinde başka oyuncu yoktu. Ancak Umut’la beraber çift forvet oynamaya başladıktan sonra (suni i.b.b maçı da var tabi ) iki maç 9 gol.
İki takımda da eksik oyuncu yok ve Trabzonspor’da Yattara bugün ilk 18’de olacak.
Bu haftanın tahmin edilmesi en zor maçı şüphesiz 3 ihtimalli bir maç. Uzak durulması gerektiğini belirtmekle beraber;

Tahmin: 2-3 gol oran: 1.75

Antalyaspor – Fenerbahçe

Sezon başından beri Fenerbahçe temposuz futbol oynuyor ve bu durum Fenerbahçe taraftarını rahatsız ediyor. Ancak bu temposuzluk deplasmanda Fenerbahçe’nin çok işine yarıyor. Özellikle Bursaspor maçını Fenerbahçe bu temposuzlukla kazandı. Anadolu takımlarına karşı tempoyu yükseltir ve savunmanızı ileriye çıkartırsanız (temposuzlukla savunmanın geride kalması birebir ilişkilidir) en iyi yaptıkları iş olan kontratak için onlara destek vermiş olursunuz.
Antalyaspor’da kaleci Ömer’in sakatlığı sürüyor ve savunmada Yalçın ‘da oynamayacak. İlerde de geçen sezon Antalyaspor’un ligde kalmasında çok önemli bir paya sahip olan Serge Djiehoua geçen haftadan kırmızı kart cezalısı. Yalçın yerine Batak ilerde de Necati – Veysel ikilisiyle oynayacaktır Mehmet Özdilek. Ayrıca kulübede Balili’nin olduğunu da unutmamak lazım.
Tahmin: 2 Oran: 1.25 (2.05 lik oranla alt da tercih edilebilir.)

Bursaspor – Diyarbakırspor

Bursaspor sezon başında favori ‘flaş takım’ımdı. Ancak Fenerbahçe maçındaki oyunları biraz hayal kırıklığına uğrattı beni. Antalyaspor – Fenerbahçe maçında da değindiğim gibi o maçta Bursaspor’u bozan ve Fenerbahçe’ye galibiyeti getiren şey maçtaki düşük tempoydu. Bursaspor oyuncu yapısı itibariyle tempoyu seven bir yapıda ve rakibi Diyarbakırspor da onların tempolarını düşürmeye çalışacaktır.Son iki maçta ne gol attılar ne de yediler.
Bursaspor’da Ömer Diyarbakır’da da 3 gollü Tazemeta en önemli eksikleri olarak göze çarpıyor.Ben her şeye rağmen seyirci desteğiyle Bursaspor’un kazanmasını bekliyorum.

Tahmin : 1 Oran 1.45

Gaziantep – Ankaragücü

Yetenekli oyuncuları ve güzel futbol oynatmaya çalışan teknik direktörleriyle ligin en renkli takımlarından biri Gaziantepspor.
Ankaragücü’nde ise karışıklık hala hakim. Ankaraspor’dan gelen oyuncularla birlikte şişen kadro ve yönetimini beğenmediğim Hikmet Karaman’la çıkış yolu bulmaları da zor. Bu kadar karışık ve belirsizliğin hakim olduğu bir takımın bu sezon başarılı olmasını beklemiyorum açıkçası. Ev sahibi takımda Zurita’nın olmayışı büyük dezavantaj.

Tahmin : 1 Oran : 1.80

İstanbul Büyükşehir Belediye – Sivasspor

Sivasspor beklentilerin de ötesinde kötü başladı lige ve sadece 1 puanla ligde 17. sıradalar. İ.B.B de her zamanki gibi konsantrasyon sorununu yaşamaya başladı ve lige başladıkları hızı kaybettiler. Sivasspor acil olarak puan almalı ve tarafta desteği de olacaktır yanlarında.
Dinamikleri çok olan bir maç ve tahmin gerçekten zor ancak Sivasspor puan alır gibime geliyor.

Tahmin : 0-2 Oran: 1.33

Kayserispor – Kasımpaşa

Kasımpaşa geçen hafta Galatasaray’a zor anlar yaşattı. İyi kapandılar, özellikle ilk yarı iyi hücuma kapandılar ancak kalite farkına karşı koyamadılar ve 6. haftayı da puansız kapamak durumunda kaldılar.
Kayserispor da geçen hafta İnönü’de Beşiktaş’ı yenmeyi başardı. Özellikle o maçta artık Beşiktaş’ın kazanacağını düşünmüştüm ama Kayseri 3 puanı almayı başardı. Makakula’yı Ali Sami Yen’deki maçta çıplak gözle izleme imkanı bulmuştum ve Servet’in ilk kez bu kadar zorlandığını gördüm ki bu sezon Edin Dzeko’yu da durdurmada çok başarılı olmuştu. Olembe, Cangele ve Mehmet Eren’de bu sezon forma giriyorlar ve bu maçta tartışmasız favoriler.

Tahmin : 1 Oran: 1.30

Galatasaray – Eskişehirspor

Sezon başında bu yana zaten Galatasaray ile ilgili değerlendirmeleri yapıyoruz, tekrar etmeye gerek yok.
Eskişehirspor ise ideal bir Anadolu takımı görüntüsü çiziyor sezon başından beri. İçerde kazanıyor dışarıda 1 puanla dönüyor. Yani alması gereken bütün puanları alıyorlar. Şimdi sıra ekstra puana geldi. İstanbul deplasmanından alacakları puan güçlerinin ispatı olacaktırç O yüzden maça çok iyi asılacaklardır. Maç sonu tahmininden öte gol tahmini daha avantajlı gözüküyor.

Tahmin : 4-6 gol Oran: 1.85

Denizlispor – Manisaspor

Tahmin yürüteceğimiz son maç Ege derbisi olacak bu hafta. Denizlispor oynadığı son iki maçtan da puan aldı ve geçen haftayı ‘bay’ geçti.
Manisaspor ise gerçekten ligde iyi oynayan ekiplerden. Simpson, Nizamettin ve Sezer Öztürk çok etkili oyuncular ve her an maçı etkileyebilecek nitelikteler.Tek mağlubiyetlerini aldıklar Fenerbahçe maçında bile çok iyi oynadılar ve biraz da son dakikadaki ukalalıklarının kurbanı oldular.
Manisaspor teknik direktörü Mesut Bakkal Denizlispor’un eski hocası ve takımı iyi tanıyordur.

Tahmin:2 Oran : 2.30 (Garanti için 0-2 :1.30)
Tabi bunlar benim tahminlerim ve 3-4 maçlık kupanlar ya da sistem kuponları yapmak daha mantıklı olur. Umarım güvenip oynayanları yatırmayız=)

Hiç yorum yok: