26 Eylül 2009 Cumartesi

Büyüksün Adana Demirspor!!


Öncelikle şunu söyleyeyim burada herhangi bir siyasi görüşü savunmuyorum, sadece 80’den sonra apolitikleşen bir ülkede, bir topluluğun kendi ideolojilerini, felsefi duruşlarını bu kadar seviyeli gösterebilmesini takdir ediyorum.

Adana Demirspor’un Livorno ile oynadığı maça ve naklen yayın rezaletini bir bildiri ile bir çok blog yazarı kendi blogunda yer vermişti. Bende yer verdiğim bu bildirinin altında siyasetin futbola karışmasından rahatsızlık duyduğumu ancak bu durumun farklı olduğunu belirtmiştim, takdir etmiştim.

Adana Demirspor şimdi işi biraz daha büyütüp liglerin devre arasında iklim avantajından yararlanarak Adana’da bir turnuva düzenlemek için girişimlere başlamışlar. Bu bağlamda sol görüşleriyle tanınan Livorno, Celtic, St. Pauli, Marsilya ve AEK takımlarını Adana’da toplayarak bir turnuva düzenlemek isteğindeler. Şimdiye kadar St. Pauli ve Livorno’dan olumlu yanıt alınmış bile. Diğerleriyle de ilk görüşmelerin olumlu geçtiğini açıklamış klüp başkanı Bekir Çınar. Şöyle demiş;

"Livorno ve St.Pauli kulüpleri bu teklifi kabul ettiler. Diğer kulüplerle yaptığımız ön görüşmeler çok olumlu oldu. Adana sıcak bir iklim olması nedeniyle devre arası kamp çalışmaları için çok uygun... Tesis bakımından yeterliyiz. Mükemmel otellerimiz var. Bu turnuvayla hem felsefi duruşumuzu göstereceğiz. Hem de Adana'nın devre arası kamp çalışmaları için Antalya kadar yeterli olduğunu ispatlayacağız"

Bir taşla iki kuş. Livorno maçıyla samimiyetlerini zaten ispatlamış oldukları için bu işin sadece ticari ya da tanırım amaçlı olmadığı çok açık. Zaten turnuvanın amacı da şu; “Futbolda şiddete, ırkçılığa ve endüstriyel futbolun yarattığı sorunlara karşı anlamlı bir tepki göstermek”.
İkinci olarak da yıllardır Antalya’nın gölgesinde kalmış olan Adana şehrinin hak ettiği değeri bulmasını ve yaz kampları için etkili bir alternatif olduğunun ispatlanması..

Adana Demirspor’u felsefelerine ve ideolojilerine bu kadar sadık oldukları ve bunu inanılmaz güzel bir yöntemle kimseyi rahatsız etmeden gösterdikleri için tebrik ediyor ve turnuvayı merakla bekliyorum. Umarım bu sefer T.V başında izleyebiliriz..

Hiç yorum yok: