22 Ağustos 2009 Cumartesi

Gençlerbirliği 0-0 Beşiktaş

Nihayet mücadelenin olduğu,kaliteli bir maç izleyebildik 3. hafta itibariyle.Thomas Doll gerçekten fizik olarak çok iyi bir ekip yaratmış.Beşiktaş gibi fizik gücüyle geçtiğimiz sezonu çifte kupayla kapatan takıma karşı sahanın hiç bir bölgesinde ezilmedi,dişediş mücadele etti.Pozisyon olarak gerçekten kısır bir maçtı ancak bu sezon özlediğimiz şey mücadeleydi, direnişti..

Gençlerbirliği göbeği o kadar iyi kapadı ki Beşiktaş ordan bırakın gelmeyi tehlikeli bölge sınırlarında 3 tane pas yapamadı..Erhan Güven ve İbrahim Üzülmez'in ikisi birden sahada olunca da kanatlar istenildiği kadar işlemedi.Tello da çok fazla içeri girdi hiç 0'a inmeyi düşünmedi ve ortayı çok iyi kapatan Gençlerbirliği'nin ekmeğine yağ sürdü açıkçası..

Oynamadığı maçlarda Denizli'yi çok eleştirdim ama bugün Holosko Mustafa Denizli'yi haklı çıkarırcasına kötü oynadı.Dolayısıyla kanat organizasyonu olmayan bir Beşiktaş ortaya çıktı..

Orta sahada Uğur İnceman'a nasıl 90 dakika sabretti Denizli anlayamadım.Top kaptırdı , pas hatası yaptı, zaten sert bir oyuncu değil e o zaman 90 dakika neden oyunda kalır ki bu adam..Bir de oyundan Finki çıkardı..Aslında Fink de iyi oynamadı ama Uğur kadar da kötü değildi..

Gençlerbirliği ise geride çok iyi alan kapatıp kaptıkları toplarla Kahe sağda Burhan solda Mustafa ile kontra atağa çıktılar ki biraz becerikli olabilseler maçı kazanırlardı..Özellikle Burhan sağ tarafta İbrahim'e karşı muazzam bir üstünlük kurdu, perişan etti..Mustafa gerçekten çok yetenekli ama takım oyunu oynama konusunda sıkıntıları var..Bir pozisyonda sağda boş pozisyonda duran Burhan'a topu vermedi ve takımını golden etti..Bir de 70. dakikadan sonra oyundan inanılmaz düştü.

Kahe de Ferrari'yi çok zorladı..Gerçekten güçlü ve çabuk bir oyuncu ama Ferrari'de de aynı özellikler olunca çok fazla üstünlük kuramadı,hatta maçın en güzel eşleşmesiydi,bütün maç boğuştular..

Gençlerbirliği'nde Aykut ve Harbuzi gerçekten çok iyi transferler,Hacettepe'nin düşmesi yaramış belli ki Gençlerbirliği'ne..Hem kalburüstü isimleri bir takımda toparlamak için hem de yeni yapılan transferlerin daha iyi araştıtılmasına olanak veriyor haliyle tek takımı idare etmek..

Beşiktaş'ta Rıdvan gerçekten geleceği olan bir oyuncu..Fizik olarak ve özgüven olarak kendini geliştirebilirse ikinci Gökhan Gönül olabilir.Nihat hala çok kötü, acilen toparlanmalı..Tello, Holosko, Nobre çok siliklerdi..Ernst de her zaman ki kadar efektif olmayınca Beşiktaş için daha iyi bir sonuç beklemek hayalcilik olurdu..

Beşiktaş'ın acilen toparlanması lazım..3 hafta sonra şampiyonlar ligi başlıyor ve 2 hafta sonra Ali Sami Yen'de Galatasaray maçına çıkıcaklar.Bu oyunla çok zor durumlara düşebilirler..

Gençlerbirliği de gerçekten 'taş' gibi bir takım olmuş..Disiplinin membahından gelen Doll'ü de kutlamak gerekir tabi ki bu takımı böylesine hazırladığı için..Yıllardır süre gelen düşüşü bu sene ile itibaren tersine çevirebilir Gençlerbirliği..Tek ihtiyaçları olan şey(her Türk takımı gibi) sabır..

Hiç yorum yok: