16 Ağustos 2009 Pazar

Alex De Souza

Alex de Souza..Hepimiz 2003 Konfederasyon Kupa'sında son dakikada bize attığı golle tanıdı tam olarak.Tarihi bir fırsatı elimizden almıştı.O gol olmasaydı milli takım tarihimizde bir Brezilya zaferi olucaktı..Olmadı,izin vermedi..O ana kadar çok iyi anlaştığı Ronaldinho'dan aldığı pası filelerimize gönderdi..Gruptan çıkmalarına yetmedi belki ama bize de olası bir zafer şansı tanımadı..
İşte o Alex'i alabilmek için 2 sene uğraştı Fenerbahçe ve sonunda başardı..Türkiye'ye Alex'i getirebilme başarısını gösterdi.Açık konuşayım bir Galatasaraylı olarak o gün takdir etmiştim Fenerbahçe'yi böyle bir ismi Türkiye'ye getirdiği için biraz kıskançlık hissiyle tabi..
Hagi ile kıyaslandı tabi ki her gelen 10 numara gibi..Bence bırakın Galatasaray'ı Fener'i dünyaya bir Hagi daha gelmeyecek..Hagi'den yeteneklisi gelicektir muhakkak ama Hagi'yi özel kılan şey yetenekleri değildi,kimsede olmayan özellikleriydi ya neyse..Alex de bunlardan biri en
az onun kadar yetenekli ama Hagi'yi farklı kılan şeyler onda var mı?..bence yok..
Neyse konuyu saptırmayalım daha fazla.Bugün 150. lig maçına çıkıyor Alex ve geride kalan 149 maçın bilançosu:81 gol 71 asist..Şaka gibi,oynadığı maçtan daha fazla gole katkısı var.Modern futbolda görülmesi çok zor bir durum.Muhtemelen bir daha da görmemiz pek mümkün değil..
Evet belki Hagi kadar büyük bir oyuncu değil ama gerek Fenerbahçe'ye verdikleri gerekse istatistikleri gösteriyor ki bu ülkeye gelmiş en elit yabancılardan biri,hemde listenin en başındakilerden biri..
Ve bir futbol sevdalısı olarak diyorum ki,ve de bir Galatasaraylı olarak, iyi ki varsın Alex,ne mutlu ki senli izleyebildim!!!

Hiç yorum yok: