22 Ağustos 2009 Cumartesi

Fenercell Tarifeleri ve Vizyon!!

Fenercell '6-0 tarifesi' diye bir tarife çıkarmış.Slogan olarak da 'Efsane skor geri döndü,6-0 tarifesi'..Unutma unutturma demişler..Beşiktaş içinde '2'de 1' diye bir tarife çıkarmışlar..

Her fırsatta kurumsallıktan bahseden,vizyon takımı olduklarını iddaa eden bir klübün bu tarz tarifeler çıkarmaları garibime gitti..Özellikle de 6-0 tarifesi..

Hangi Fenerbahçeli arkadaşımla konuşma içine girsem konu 6-0 a getiriliyor..Sonra avrupa kupalarına söz geldiğinde 'milattan önce bir kupa aldınız hala onu konuşuyorsunuz' diyorlar ve bu istisnasız olarak başıma geliyor ki şahıslar da birbirinden bağımsız..Ancak şunu söylemek gerekir ki o çok övünülen maç 'milattan önce kazanılmış' olan Türk spor tarihinin en büyük başarısından sadece 2 sene sonra..Bugün o kupaları konuşmak bıkkınlık veriyor ama tek maçın tarife olarak insanların hizmetine sunulması pazarlamacılık dehalığı..

Sıkça tesadüften bahsedilir ve bir daha böyle bir başarıyı Türkiye'de sadece Fenerbahçe'nin kazanabilceğini konusunda hemfikirdirler..Dayandıkları şey de kurumsal yapıları ve sahip olduklar(!) vizyon..

Bu mu Fenerbahçe'yi Avrupa şampiyonluğuna ulaştırıcak vizyon??Galatasaray o kupayı kazanmadan bütün lig maçlarına aynı önemde değer verdi(Derbi ve Anadolu takımları) ve Avrupa Kupası maçlarını hep öncelik verdi..Ama tek vizyon sahibi takımımız Fenerbahçe'nin genel kurulunda 3 sene üstüste Türkiye şampiyonluğu vadediliyor tarihin en büyük başkanı tarafından..

Zannedersem kurumsallıktan kasıt klübün zengin olması,vizyon da bir plana bir temele dayandırılmadan beyan edilen yönetici açıklamaları ve transfer harcamaları..

Evet Aziz Yıldırım Fenerbahçe'nin başına geçtiğinden beri klüp mali açıdan çağ atladı,stat yaptı,tesisler kazandırdı ama neye yaradı??

Bütün bunları gerçekleştirmenin tek amacı sportif başarı değil mi?Mali açıdan çağ atlayan Fenerbahçe,sportif anlamda kaç adım yol alabildi??

10 senelik başkanlık döneminde taraftarı en çok heyecanlandıracak olay bundan 7 sezon önce kazanılan bir maç ise ve bu kişi büyük başkansa ve vizyon sahibiyse Jean-Michel Aulas nedir??Tanrı mı?

20 yorum:

The Crow dedi ki...

Öncelikle bu yazıların altına bir kere daha imzamı atmak isterim,ayrıca ekliyeceklerim var elbette bu ülkede vizyon para ruh terimleri bir arada olur sanılıyor halbuki biz galatasaray olarak konuşmak gerekirse bunların farklı terimler olduğunu kanıtlamış olduğumuzu düşünüorum.Para güzeldir zewktir ama yeşil sahalarda yada medya arkasında konuşabilmek için sportif başarı gerekir.Milattan önceki kazanılan başarılara gelince bizi biz yapan geçmişimizde yaşadığımız uluslararası konumda yaşanılan galibiyetlerdedir,biz bu kupaları real madridlerin arselanllerin ağzından alırken diğer takımlar ülke puanlarını savurgan bi şekilde dağıttılar bir tek fenerbahçe ziko zamanında bişiler yaptı,şimdi söyleyin bana son 10 yılda avrupa karnesinde sınıfı kim geçti? yada pardon şu soru daha doğru olur size karne verdiler mi...

sandstormx dedi ki...

öncelikle yazını biraz duygusal buldum ve kurumsallık vizyon ile yazın hakkında hiç bir şekilde bağlantı kuramadım.Öncelikle kendi adıma şunu söliyeyim bir takım uefa kupası almış ise bu her zaman dile getirilir bunun eskimesi olmaz bu uefa kupasıdır benim bakış açım budur aynı şekilde 6-0 da da aynıdır bunun eskimesi olmaz benim gözümde fb-gs derbisi büyük derbidir bazılarına göre derbi kıstası seyrıci bazısına göre futbol kalitesidir eğer bir derbi ülkenin yarısını bu maça kitleyebiliyorsa, hayat duruyorsa ve bu derbi kin ve nefret üzerine kurulu dünyadaki tek derbi ise bu konuşulur arkadaş.Şimdi gelelim fb nin vizyon kurumsal kısmına. Hep dedikki KALICILIK ve dedikki bu kalıcılıkda maddi gücün etkisi yüzde 70 lerde önce bunun kurmak lazım dedik fb yönetimi bunu şu ana kadar başarıyla yaptı ve eleştirmenler de bu işler parayla olmuyor başarıda lazım dediler anlamadıkları şey ise şuydu başarı KALICI başarı öle hemence olmuyordu onun için daha büyük zaman gerekliydi şu olabilirdi gs gibi bir uefa kupası alınabilirdi çok zor deildi mesela geçen sene gs uefada yarı final veya kupa ile dönebilirdi veya bu sene fb uefada kupa kaldırabilir ancak vizyon, KALICILIK dediğimiz şey tam olarak burda devreye giriyor biz sürekli avrupada başarılı olmak clde sürekli grupdan çıkabilen bir tkm olmak istiyoruz ve bunun için şart olan da paradır biz bole dusunuyoruz.Gelelim fenercell kısmına fb stad yapımıyla başlayıp abant projesi, fenerium, fener city, fenercell ve bunun gibi bir çok projeyle türkiyede yapılamaz dedilen şeyleri layılıkla yapmış diğer kuluplere de yol göstermişdir. Hakikaten ülke futbolunun kalkınması için takdir edilecek projelerdir.Fenercell projesi açıklandığında da diğer kulüplerinin bu işe girmesine ne dersiniz sorusuna ise memnuniyet duyarız diye cevap verilmişdi.Çünkü rekabet bu işde üye sayısını buda para getirecekdi. Mesela gs uefa yı aldığında pazarlama işini beceremediğinden bugün hala bu yüzüne tokat gibi vurulmaktadır.Bu 6-0 ve 2-1 projelerini de bu açıdan baktığımda uygun buldum hedef kitlede dikkatleri buraya çekmek piyasayı kızıştırmak üye sayısında bir artiş gösterecektir şüphesiz buda fb yönetimini amacına ulaştıracaktır. Sözün özü mali güç kolay olmuyor bu ülkede ve bunun meyvesi olan KALICI başarı ise hiç kolay olmuyor ne yazikki bu bizim kulup politikamızdır. başka külüpler uygulamaz ne biliyim borçu başarıyla kapatmak ister kendi bilecekleri işdir karışmayız.Vaktin kısa olmasından imla hatalarıyla dolu bir yazı yazdım kusura bakmayın....

Adsız dedi ki...

"Bu mu Fenerbahçe'yi Avrupa şampiyonluğuna ulaştırıcak vizyon?"

Ne Avrupa'sı? Adamların tek vizyonu her sene Galatasaray'ı yenmekten ibaret. İlla ki farklı düşünen akıllı Fenerliler vardır, ama azınlıkta kalıyorlar gördüğümüz kadarıyla. Ben blogda bir yazı yayınlıyorum, Fenerbahçelileri hedef almayan, adam yazının altına "10. haftada elano melano kalmayacak" diye yorum bırakıyor. Vizyonları bu işte. O iki haftayı bekliyorlar sene boyunca. Yöneticileri de aynı kafada. Açıklama yapıyorlar, "Rijkaard'ı istesek biz de getirirdik ama bize hemen şampiyonluk lazım, o yüzden Daum'u getirdik" diyorlar. Ne Avrupa'sı abi? Adamlar hemen şampiyon olup taraftarı forma satışlarıyla, lisanslı ürünlerle yolmanın peşindeler. Hıncal Uluç, Rijkaard geldikten sonra bu vizyonla alakalı bir şeyler söylemişti, o yüzden de 90 Dakika yayından kaldırıldı zaten.

Ayrıca Aulas Fener'i yönetseydi o bahsetiğin adamlar tapardı herhalde ona.

father vic dedi ki...

@sandstromx

taraftar bazında söylemek istediğim şeydi aslında..uefa kupasını milatan önceki tesadüf olarak gören bir taraftar profilinin 7 senedir tek maçı konuşuyo olması fener taraftarının genel profili..tabi ki aklı başında fenerlilerde vardır genel profil bu..
gelelim kalıcılık mevzusuna..aziz yıldırım dillendirildiği kadar başarılı olsaydı 10 senede kalıcılığı da sağlardı ki elle tutulan bir başarı da kazanamadı(2007 sezonu hariç)..ve aynı şekilde fenerbahçe yöneticilerinin sahip oldukları(söyledikleri) vizyon,kendi takımlarını çok üstün görmelerine yakışmayan bir uygulama bu fenercell tarifeleri..bu ne perhiz ne lahana turşusu derler..
Ayrıca bi çok ilke imza atmasından bahsetmişsin yönetimin ama ilk açılan store Galatasaray Megastore'dur..Fenerbahçe bunu daha başarılı uygulamıştır ancak ilk değildir,aynı şekilde stat konusuda bu şekilde,ilk proje galatasarayındı ama olmadı fener gerçekleştirdi..bunların da çabuk başarılmasının sebebi 'paralı başkan'modeliydi..evet fener bu şekilde mali açıdan büyüdü ancak bu sistem yüzünde ilerde kalıcı olabilcek başarıların tohumlarını bile 10 senedir atamıyor..

father vic dedi ki...

@chao grey

ewt malesef dediğin gibi tepkiler hemen bütün blog yazarlarının sorunu..senin blogunu da uzun süredir zaten takip ediyorum ve gerçekten taraflı yazmayan blog yazarlarının başında geliyosun ama sanırım elano hakkında yazman yeter bu tepkilerle karşılaşmak için..

tabi birde ilk tepkiler var..galatasaray bir transfer yaptığı zaman ilk duyan fenerli:parasını ödeyemezsiniz gider(kahkaha atıyor sanra)..g.tünüze don alın sonra transfer yapın vs. vs.
işte anlatmak istediğim kurumsallaşmayı zenginleşmek sana zihniyet de bu..

Adsız dedi ki...

Adam Aziz Yıldırım'ın parasıyla övünüyor sanki kendi cebinde o para. Stadıyla övünüyor, zavallı.

sandstormx dedi ki...

@ father vic
gs store la stad işini sölemissin ben yazıda da layığıyla yaptılar dedim yoksa bzm stad projesi benim bildiğim 95 e ama daha eskilere dayanan bilmediğimiz de vardır 100 yıllık kulupler için stad yenileme işi 10 senelik bişi olamaz zati...

@chao --father vic
sanki genelde fb taraftarında varmış bos konusmak gibi seyler yazılmıs sanki bu komik olur hakıkaten ben cok ama cok KÖR gs taraftarıda yonetıcısıde gördüm ki zatı az kişi işi bilir çoğu kişi boş konuşur bunun fb si gs si bjk si olmaz geneli böledir.Gelelim bu seneye azız yıldırım sampıyonluk sozunden sora daumun hedefımız lıg demesıyle fb taraftarından gelen tepkıyı ınceleseydınız ne bılııım forumlara baksanydınız o cumle yazınızda olmazdı bu sene bız hedef kucultunuz 10 yılda yapmak ıstedgınızı yıktınız diye elestırdık yonetımımızı ama bundan once 5 6 yıldır o stadda asılı olan pankartıdıda hedeflerımızı de gormezden gelmenız beni dusunduruyor olaya objektıf bakmanızla ılgılı. ister kabul edin ister etmeyin ancak başarı öle hemencene olmuo her sene cl de olmak gruplarda sureklı bır sekılde 7 8 puan alan takımımız turkıyede ne yazıkkı YOK hedefimiz budur siz daha kısa surede yapabılıyorsanız buyrun yapın....

Adam Aziz Yıldırım'ın parasıyla övünüyor sanki kendi cebinde o para. bu cumleden hıcbısı anlamadım parayla ovunen olmadı da stadıyla ovunmeyenın futbola bakıs acısını merak edıyorum yada ben o cumleyı yanlış anladım....

father vic dedi ki...

galatasarayın projesi stat yenilemekten ziyade çok amaçlı tesisti ve bunu yapabilmek için 10 sene beklendi..neyse

hedef koymak dünyanın en kolay şeyidir..bu sene avrupa ligi şampiyonluğu seneye şampiyonlar ligi şampiyonluğu hedefliyoruz derim bende..işte fenerbahçeli yönetimin de taraftarında hedefi bundan ibarettir..

fenerbahçenin bütçesi 160 milyon€..ama yine de başarı gelmiyorsa(ki 10 senedir 1 kere geldi sadece)bunu zamanı var demek mazeret değildir..10 sene az buz bir zaman değil lyon 8 senedir adı duyulan bir klüp..e peki bunun temellerini atıp kaç senede meyvelerini toplamaya başladılar(Chao bu konuya herkesten hakimdir)..10 senede kulübün gelirini 10 katlamana rağmen başarı portföyünde bir genişleme olmuyorsa istersen hatayı zamandan başka birşeyde ara..

tuncay gider,aurelio gider o gider bu gider başkanımızda para var daha iyisini alır giderse gitsin der fenerliler..aziz yıldırımın kafasındadır çünkü çok büyük bölümü..

3 kuruşluk oyunculara milyonlar öder,her gelen transfer 3 ten aşağıya imza atmaz,sonra tarihinin en büyük başarısını kazandırmış teknik direktörünü %100 zam istedi (ki pazarlıkla düşürebilirdi)yalanıyla gönderir neden çünkü galatasaraya geçilmiştir o sene..

10 sene sonra geliri de 300 milyona çıkartır bu zihniyet ama gruptan güç bela çıkan bir takım olarak kalmaya devam eder..

işte vizyon problemi budur..hedef problemi de yoktur çünkü hedef koymak bedavadır..

father vic dedi ki...

ayrıca hiçbir galatasaray yöneticisi,geçen sezon daumu isteseydik alırdık gibi bir açıklama da yapmamıştır..taraftarlarımız da tabi..
bence temel fark burda:galatasaray kafası önünde koşar yada yürür ama fenerbahçe koşarken bile gözü yürüyen galatasaraydadır..

Adsız dedi ki...

Başarı hemen olmuyor tabii ki, bunu kabul etmek önemli. Galatasaray 14 sene şampiyon olmamaya sabretti, Rijkaard varken yemin ediyorum 5 sene sabrederim ben. FB taraftarından gelen tepki de vizyonu ortaya koyuyor işte. Biz de geçen sene beşinci olduk ama bu sene şampiyon olmasak da sorun değil. Tabii ki tersini düşünen bağnaz Galatasaraylılar vardır, adam Rijkaard'a bile söver. Bizim anlatmaya çalıştığımız, bu tarz adamların camiaya göre yüzdesi. NTV Spor'da Yenilsen de Yensen de programında taraftara transferleri sordukları bantı vermişlerdi. Sokaktaki taraftara soruyorlar "transferler nasıl" diye. Cevaplara bak:

Fenerli: Hiç birisini beğenmedim. Robben'in gelmesini istiyorum.

Beşiktaşlı: Nihat en iyi transfer.

Galatasaraylı: Rijkaard'a sabredilsin yeter.

Geri kalanı da bu yöndeydi. Birkaç Fenerli daha aynı yönde şikayet etti. Bu durum da yönetimin anlayışıyla paralellik gösteriyor. Sizin yönetim lisanslı ürün almaya, para harcamaya zorluyor sizi, siz de hemen başarı bekliyorsunuz. Paranızın karşılığını hemen görmek istiyorsunuz. Bunu inkar edebilirsin, "ben öyle değilim" de diyebilirsin ama görünen budur.

Ayrıca, Fener'in parasıyla övünenler çevremde o kadar fazlaydı ki, midem bulanıyor hatırladıkça. Stadla övünmek futbola bakışla alakalıdır. Takımını sevmek; lisanslı ürün almakla olmuyor.

sandstormx dedi ki...

stad lafını uzatmaya gerek gormuyorum alı senın de tesıs projesı vardı tmm gs olsun sorun deıl onemlı olan hedefı basarabılmek

hedefımızı nası koydugumuzu bılmıosun kı bu yorumu yapabılıosun hedef de ılk once cl de tutanabılmek vardı gruplarda ezılmemek su an bunu hala sureklı yapan bır turk takımı yoktur daha az hedefde koyamazdık zatı sora kademelı olarak gruptan cıkmak ve devam etmek vardı turkıyede cl yı alabılcek takım baya bır sure yok bunuda kımse ınkar etmez heralde ancak uzun vadede o hedefı koymakda bızım gorusumuzdur hee bazıları buna kendını kandırmak der o kımseler zamanında turk futbolunada deger vermeyenlerdı(bir ulke futbola bu kadar onem verıyorsa yeri kesınlıkle buralar olmamalıdır)neyse fenerbahce avrupada hıcbısı sey yapmadı demek benı sevındırıyor demekkı bızı cok daha yuksek yerlerde goruyorsunuz sevındırıcı. fb benım gorusum avrupada daumdan ıtıbaren basarı gostermısdır (aragones dısında)butce ıle orantılı deıldır ama gostermısdır artık ınsanlar gruptan cıkar en kotu uefa dıyebılıyorlarsa bişeyler değismişdir ancak yeterlı degıldır dogrudur bunun vızyonla alakası da yoktur burda hep ayrılıyoruz farkettıysen yonetım hatalıdır fakat sende takdır edersın kı bır kulup borcdan dolayı kume dusurulmelı denılrıken dıgerı bu durumdaysa durup bır dusunmek gerekır ama yonetım zaman zaman yetersızdır buda dıle getırılmısdır ama kurumsallık ve bakıs acısında sorun yoktur transfer polıtıkasında vardır yanı uzun vadelı hedefımız yıne cl de sampıyonlukdur

tuncay gıderken 5 mılyon uero ya serbest kalsın dıe anlasma ypaalım der azız yıldırım avrupada oynamak ıstıyorsan gıt der cunku oda bılır kı 5 mılyon uero veren zor bulunur tuncay fb den olaylı ayrılmamısdır alı kocla ılıskısını ınceleyebılrısın baska gıden aurelıodur baska kım war hatırlyamadım aurelıo konusu ıse bayram tutumlu ıle alakalıdır kendısını sende bılrısın ve gs yonetımıde bır donem cephe almsıdır ve ustune lugano ornegı wardır

3 kurusluk futbolcualra mılyonlar odenmesı her tkmda vardır gs de vardır lıncoln gıbı adama verılen paralar ortadır(deıvıd parası 1,250 1,250 de mac bası)edu 1,8 sanırım kı ben eduyu begenırım mıllet konusur ama fazla dıceklerımız carlos(ismi war baska turlu alamazdın reklam ve tanıtımla doldurulmusdur) alex ( o kadar gol ve asıst yapıosa feda olsun ) guıza bence fazla emre buyuk futblcu belkı 2,8 olabılırdı baska da vardır belkı falza odedıgımız dogrudur ama ucurum yokdur dıger takımlarla.Ziconun gıtmesı tartısmalıdır bısıler bılıyourm ama acıklamak doru olmaz cunku tam kesın deıl .

benım yonetıcılerım hıcbır zmn gs lı yonetıcı ve baskanları kadar federasyon baskanı ve hakmeler ıle ılgılı konusmaz bu konuda tavrımız ve durusumuz bellıdır bız gerekırse hakemıde yeneceksın dıe cıkarız maclara neyse uzatmayalım onu tarftarımızda ulkenın takımını ve yonetımnıı en cok elestırebılen taraftarıdır.son cumlen bana cok sacma geldı cevap yazmama gerek yok sanrıım 100 yıllık takımlara bole seylerı yazmayalım bence . Soru cevap oldu ama neyse:))

sandstormx dedi ki...

@chao grey
yazının yuzde 70 ıne katılıyorum fb nın lısanslı urunler alma kısmına bır kale arkası fıyatının 55 tl olması ama bunu bırazda fb tarftarı ıstedı her sene anelkalar ıstedı bu profılı degsıtrımke gerekebılr ama yıne soluyorum bka fb tarftarınnı gs taraftarından daha kor oldugunu kesnlıkle dusunmuyorum azız yıldrıım gıbı koltugu bu kadar saglam bı baskan eger 3 yıl sampıonluk sozu verme geregı duyuyorsa bu ınan bana fb tarftarınnı etksındendır ve sunu net soluyorum turkıyede futbolcu ve yonetımı en cok elestıren taraftar fb dır bu yuzden ayrılıp yenı bı tarftar forumu bıle kurulmusdur ama mesela ben rıjkaarr oo tmm demem turkıye lıgınde gormeden hıcbısı oyuncu tk dırektor hakkında kesın yorum yapmam rıjkaardda geldı ızleyelım gorelım


@father vic
unutmsuum:)) fransa lıgı hıc bızmn turk lıgı gıbı gorulmedı ordakı 2 mılyon luk oyuncunun burdakı fıyatı 3 dur veya alamazsın bak lorık cana ya geldımı fb ye gelemdı nereye gıttı bu temellerınde atılması lazım bu ulkede anelkaları alexlerr hagı ortega .... kac senedır goruyor. lyon sene de 50 alıosa yayından bu lıglede alakalı vede transfer polıtıkasyıla su anda bı dususe gecıolar gıbı bekleyıp gorelım yani bu sekılde sayıcagın tkm porto lyon hadı 2 tane daha olsun bunun arasında olmakda kolay deıl bence...

father vic dedi ki...

benim gözümde transfer hatasını bizzat aziz yıldırım yapıyorsa ki öyle..işte kurumsallaşmada hata vardır..kurumsal şirket yapısını biliyosundur zaten..
fenerbahçe bütçelerinin çok gerisinde ve 2007 hedefiydi cl yi kazanmak..hatta ilk hedef o yorum yapmaya gerek görmediğin son cümlemi ispatlarcasına bizim 100. yılımz da avrupa kupası kazanmaktı..
hedefler tutmayınca bi sonraki senelere atılır ama her defasında çok uzağında kalmanın da ötesinde hedefe doğru bir adım bile atamamk kabul edilir bii değildie ve en azından bu yapıdan umudu kesme nedenidir..
aziz yıldırım 2 kere istifa etti kapasında yattı taraftarınız..ne zaman eleştiriler gelmeye başladı:genç fenerlilere bedava bilet kesildikten sonra..
gerek maç yazılarında gerek bireysel performanslarda her zaman tarafsız olmaya çalışmama rağmen şunu söyleyebilirim ki..taraftar profilleri arasında çok büyük fark var..yönetimler arasında da var ki bu zaten yıllardır bilinen bir gerçek

sandstormx dedi ki...

kurumsallık gorev tanımlarının belırlenmesıdır yanlıs yapılması degıldır su an fb dekı tamamen deıl kısmı bı sekılde yanlıs trasnferlerdır.

peki uefa yı metrobusle saracoglunda kaldırcaz neydı ne farkı warı dedıgnle bunlar kızdırmak ıcın solenen laflardır yoksa fb 100, yılı hedef koymamısdır gene soluyorum bende olsam hedefı cl sampıonluguna koyardım genc fb lılerı kımın belsedgı ortadadır azızle munasebetlerıde eger haketmıyorsa kapısında yatar tarftar sorun deıl ama bu snekı gıbı hata varsa cıkıp azız yıldırıma gıbi birine hatayı bızde dedırtmesınıde bilir bencede buyuk fark var taraftarlar arasında...

The Crow dedi ki...

Gerest döneminde gs maçına gitmiştim trabzonla oynanan hatırlarsınız başkan protesto edilmişti klübü yanlış yönetiyor diye.Başkan çıktı beleşe girenler sussun dedi ve taraftar sert bi cvp verdi o cevap gs-fb maçında yaşanan olaylardı .Galatasaray taraftarı her zaman takımını destekler ve asla klüble ilgilenmez ama hatalı yönetici varsa onu taraftar gönderir nevizade geceleri boşuna yazılmadı ve emin oldun ben fenerbahçe için üzülüorum başlarına aziz yıldırım gibi bi düşman geldi ve futbolu bilenleri uzaklaştırdı ve bi anda fenerbahçe transfer politikası değişti hatırlayın pahalı oyuncular sahada koşmayan bi takım oluştu ve kabedilen maçlardan sonra şu anki daum kovuldu takımdan bakın bu adamda vizyonun v si bile yok koton bir yapıya sahip.Fenerbahçe türkiyenin bi değeridir renk katar ama türkiyede renk katar artık dünyaya açılması lazım lig de 3 şampiyonluk garantisi veren başkan 2 yıl önce şampiyonlar ligi diyordu ki sandstormx da bu konuya değindi zaten.Fenerbahçe aziz yıldırım ardından yürümemeliydi..Köprü olayına gelince bence o finale çıksaydık köprüden topluca gelseydik gurur duyulması gereken bi olaydır bu bit türk takımı tekrar o konuma çıkıyo ve kendi topraklarında oynuyor.bence vizyon birazda milliyetçilikle bağdaşmalıdır.Bunu inkar ediyosunuz demiyorum asla ama taraftarlar olarak aradaki farktan söz etmek gerekirse haftalarca tartışırız ve anlaşamayız.

sandstormx dedi ki...

Aynen ne kadar konussak bu konuda bır sonuca varamayız . Bence azızın cl ıle 3 yıl sampıyonluk sozu bir deildi sampıyonluk garantısı acele ıle dsuunulmeden baskı yuzunden verılmıs son derece yanlıs karardı.

Son olarak bir soru sormak istiyorum gs nın bu borclu hali sizi rahatsız etmıyormu?(yoksa borc abartılıyor ole bısı yok dıye mı dusunuyorsunuz)vede bana gore borcu basarı ıle kapatmak ısteyen bır zıhnıyet var son 2 3 yıdlır bana cok yanlıs gelıyor bu sene yıllık ucretlerde de bır artıs oldu bana gore gs yonetımı sapkasını one koyup 3 4 sene durumumuz bu(stad işi bana kalırsa bu asamada riskdi her ne kadar baska fırma yapsada karsılıgında bıseyler koparacaklardı mecıdıyekoy gıbı), trasnfer polıtıkamız bu olmalı hedefımızde su olmalı demelıydı bu sekılde acıklamayı bence gs taraftarıda de kabul ederdı bence gs yonetımı takımını uçuruma suruklemektedir.

father vic dedi ki...

hasan şaş 1.5
ümit karan 1.5
lincoln 2.5 alıyordu bu takımdan ve kadro 25 e düşürülcek o arada gidenlerle beraber bu para 8 milyon€ yu bulacak..

keitanın maliyeti yıllık 8.5/4 + 2.3: 4.5
elanonun yıllık maliyet:7/3 + 3: 5.3 teknik kadroya fazladan 2 milyon € veriliyor ve geçen seneye göre ekstra harcama(ardanın maşının 1 milyon artırılması da sayarsak) 3.8 milyon€ ve galatasaray megastore bu transferlerle birlikte ağustos başından bu yana 8 milyon tl ciro yaptı..bence bu yöntem gayet başarılı ve ek bir maliyete neden olmuyor..

sandstormx dedi ki...

fakat sole bısı war sen sımdı bunlara 1,750 lık gokan zanıda ekleyınce takımın aldıkları arasında kopukluk olmaya baslıyo yanı defasn oyuncuları kendını 2 ye atak oyuncuları 3 e cekmek ıstıcek gelecek zmnda yanı ben bu sene ıcın dememısdım yıllık ucretlerde gıderek yukselme olacak demek ıstemısdım ben. sadece sormusdum bnm bıldıgım yıllık faızı 15 mılyon uero olan bır takıma uygulanan polıtıkayı uygun buluyormussunuz diye bide borcu basarı ıle kapatmak ısteyen bır zıhnıyet bu yanlış anlaşılmasın basarıdan gelecek parayla kandırıyorlar demek değil yani...

father vic dedi ki...

gökhan zan ilk sene 1.5 ikinci sene 1.2 alıcak yani ortalama 1.35..servet çetin hakan balta da o civarda para alıyorlar..ayrıca hücum hattı zaten 2-3 arası para alıyorlar ama bunlar kombine satışları ve lisanslı ürüne olan talep artırımıyla karşılanabilcek şeyler..olan borcu da projelerle(stat,riva,florya)kapatmaya çalışıyor adnan polat yönetimi..söylediğingibi çok büyük bir uçurum yok bence ama borçu yönetme konsunda ne kadar başarılı olucaklar onu 5 sene sonraki duruma bakarak görebiliriz..

The Crow dedi ki...

Sarıyer Adliyesinde Oktay bey var savcıdır babam onun yanında çalışıyor ve bu oktay bey Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesidir.Bu yönetim geldiğinde en son faruk süren yönetiminde yapılan bir işlem yapılmış ve üst düzeyde görev alanlar ve GSİYAD üyeleri ceplerinden üçmilyon dolar koymuşlar.Şimdi gidenlerden gelen paralkar ve en az 10 kişi üçmülyon dolar koysa bankanın günlük faiziyle elano gelir