24 Ağustos 2009 Pazartesi

Galatasaray 4-1 Kayserispor

Geçen sezon 34 maçta 31 gol yiyerek en az gol yiyen bu senede 2 maçta 1 gol yiyen bir takıma karşı atılan 4 gol..Bu sene Ali Sami Yen sakinleri arkalarına yaslanıp bol bol gol seyredicekler anlaşılan..Geçmiş sezonlarla bu sezon arasındaki en büyük fark;Galatasaray gol kaçırdığı zaman stattan 'ah,vah' sesleri yerine alkış sesleri yükseliyor, herkes gerçek anlamda zevk alıyor oynanan oyundan..Bu değişimde birçok şeyi gözler önüne seriyor..
Kayserispor golü atınca stattaki tek konuşulan 'ulan yine gol yedik' di..Kimsenin galibiyetten şüphesi yok artık.Stat çıkışında herkes birbirine haftaya takım 1-0 kazansa sevinicek misin diye soruyor.

Tabi ki sezon başındayız henüz hiçbir şey belli olmaz ancak Galatasaray kadrosuyla, teknik ekipiyle ve en önemlisi performansıyla taraftarına güven veriyor..

Bireysel performanslara değinilcekse listenin başına kesinlikle Mustafa Sarp yazılmalı.Gerçekten inanılmazdı.İlk kez cıplak gözle izledim kendisi ve futbol bilgisi muazzam.Bi kere top Galatasaray orta sahada sürekli hareketli,boşa çıkıyor, takımı çok rahatlatıyor..Top rakibe geçtiği zamanda hemen bir öndeki futbolcunun kademesine giriyor yetmiyor beklere yardım ediyor..Böyle devam ederse 11'deki yeri garanti olan ilk futbolcu diyebilirim..

İkinci olarak sevgili sinan kardeşime haksızlık ettiğim için özür diliyorum burdan.Transferi gerçekleştiğinde Gökhan Zan ile ilgili yazdığı yazıda iyi bir transfer olduğunu, oyun kurma konusunda titiz bir oyuncu olduğunu belirtmişti..O zaman hak vermemiştim ama son birkaç maçtaki oyunuyla Sinan'ı haklı çıkardı..Bugün o da bireysel olarak sahanın en iyi isimlerinden biriydi ve topu oyuna çok sakin soktu ama bunda tribünlerin de verdiği desteğin büyük önemi var.Umarım daha ciddi maçlarda da bu sakinliğini korur, artık onunla ilgili kafamdaki tek soru işareti bu kaldı..Bugünki kadar kendine güvenerek oynarsa onu da silicektir eminim..
Elano'nun attığı gol ve Arda ile paslaşmaları ve kanat oyuncularını savunmanın arkasına sarkıtması çok güzeldi.O da ilk ciddi sınavında sahada güzel bir yanıt verdi sabırsız Gürcanlara..

Kayserispor her geçen sene geriye gidiyor artık..En iyi yaptıkları şey olan defansı bile beceremediler bugün..Sadece Keita'yı yavaşlatabildiler ama onu da durdurmak adına 3 kişiyi orda kümelemek oyunun diğer bölgelerinde derin boşluklar oluşturdu..Aslında Galatasaray'ın bu seneki en büyük artısı da hücümunun tek düze olmaması..Sağ tarafı kapasalar soldan,solu kapasalar ortadan atak geliştirebiliyor..Kadro kalitesi budur işte, bir iki adama bel bağlamamak..

Makukula da bugün elinden gelen herşeyi yaptı, Defansı çok yıprattı ama tek başına bu kadar uğraş vermesi pek bir işe yaramadı..Troisi çok silikti, Cangele 10. dakkadan sonra oyunda yoktu, Gökhan da Sabri'ye(bugün O'da iyiler arasındaydı,hakkını da verelim adı geçmişken) karşı hiç üstünlük kuramayınca Makukula da duran toptaki harika koşusu sonucu attığı golden fazlasını üretemedi..

Sonuç olarak Galatasaray özellikle Ali Sami Yen'de farklı galibiyetler kazanacağının sinyallerini verdi..Bundan önce de bu tip skorlarla kazanıyordu ama herkesin beklediği 'dişli' bir rakibe karşı da 4 gol atması artık bunun su götürmez bir gerçek olduğunu herkese ispatladı..

2 yorum:

Can dedi ki...

ben Kayseri'nin defansı konusunda katılmıyorum. Galatasaray'ın üreterek attığı tek gol, son gol. net pozisyon vermediler onun dışında.zamanla aşılacaktır. bu arada Sami Yen'deki havadan bahsetmen hoş değil; zira Eskişehir deyiz, canımız çekiyor :)

father vic dedi ki...

gollere baktığında haklı olabilirsin ama 2.golde müthiş bir defans hatasıydı..sonuçta forvet adamı da olsa duran toplar idmanlarda herkesçe çift yönlü olarak çalışılır ve bir defansın yememesi gereken gollerdi..neyse kayserinin defansı neden iyi değil..çünkü her pozisyonda barosu kaçırdılar..baros biraz daha çabuk olabilse 2-3 tane daha gol atabilirdi..tabi bu pozisyonlarda son müdehaleleri yapan ali turanı da es geçmemek lazım..