15 Ağustos 2009 Cumartesi

Galatasaray 4-1 Denizlispor//Rotasyon??



Maçtan önce hepimiz kısa süreli şok yaşadık kadrolar açıklanınca.Defans 4lüsü komple değişmiş orta sahada Barış ilk 11 de ve ileri üçlüde Aydın yerine Kewell'la başladı Rijkaard.Rotayon işini biraz abartmıştı yani.Biraz hafife aldığını düşündüm ve tedirgin oldum ama bugün gördüm ki Denizlispor bu ligin bir numaralı küme düşme adayıymış.2 haftada bir takım futbol adına hiç olumlu birşey üretemez mi?Sadece hücum anlamında söylemiyorum, defansif olarak da hiç birşey ortaya koymadılar.Galatasaray kedinin fareyle oynadığı gibi oynadı bu gece..Hemde yedek ağırlıklı!! kadrosuyla.Gol dışında hiçbir atak yapamadılar,organize olmadılar yardımlaşmadılar vs.vs.. Herhalde hiç kimse golden sonra bile Denizlispor'un puan alabilceğine inanmadı.

Maç başlar başlamaz alışılagelmiş baskısıyla Galatasaray oyunu Denizli yarı alanına yıktı..Sağdan Keita solda Kewell ve ortadan(zaman zaman Kewell'a yakın oynadı zaman zaman yer değiştiler)Arda ile yüklendi ama golü bulamadı ve 39. dakikada Volkanın rakibin en tehlikeli ismi Bangoura'ya refakat etmesinin sonucunda Denizlispor 1-0 öne geçti..Tabi burda hep ilerde durduğu için eleştirilen Leo Franco'nun da topa çıkmayışını da gole neden olan pasifliklerden biri olarak değerlendirebiliriz..Neyse, gol hiçbirşeyi değiştirmedi ve Galatasaray yüklenmeye devam etti..Cok dengeli ataklar yapmadı belki ama zaten böyle bir rakip karşısında da çok gerek yoktu dengeli atak organizasyonlarına..Galatasaray'ın golü bulduğu an farka gidebilceği öngörülüyordu zaten ve nitekim de öyle oldu..Gereksizce yapılan penaltı devre arasına 1-1 lik eşitlikle gidilmesine yol açtı.

İkinci yarıda ise ilk yarının sonunda gelen golle gardı düşmüş bir Denizlispor vardı sahada..Galatasaray da ikinci golü bulup öne geçmek için daha çok saldırdı ve gardı düşmüş Denizli önünde arkasını bile kontrol etme gereği duymadı.İlk yarının sonuna kadar şansın ve ıssız adam Özden'in(çok benzettim maçta) koruduğu kaleye goller ikinci yarı geldi.59. 67. ve 74. dakikalarda attığı golle 4-1 öne geçti ve sonrasında farkı artırabilcek pozisyonları harcadı.

İsimlere gelirsek Emre Güngör'ün bu takımda kesinlikle oynaması gerekir..Servetin yanında Gökhan Zan yerine daha çabuk bir isme ihtiaç duyduğumuz aşikar..Bugün de çabukluğuyla zayıf Denizlispor ataklarını başlamadan bitirdi..Topu oyuna sokması da(özellikle uzun paslar)bence çok iyi olmasa da yeterli..

Uğur Uçar yine kanadından pozisyon vermedi..Sağlam oynadı ama hücuma beklediğim kadar katkı yapamadı..Umarım o özelliğini de geri kazanır ve Sabri'den formasını geri alır

Keita çok hareketli ve teknik bunu her geçen hafta gösteriyor ve çok daha iyi olucaktır..

Arda yine çok iyiydi ama özellikle fark açıldıktan sonra birkaç pozisyonda bencillik yaptı.

Baros yine çok çalıştı umarım gol atamama sendromu uzun sürmez..

Barış sahanın en çok koşan ismiydi her zamanki gibi toplu oyunda da iyiydi.

Volkan Yaman aslında beklediğimden daha iyiydi..Fizik olarak biraz toparlanmış gibiydi ama rakibine yaptığı refakatçilik yüzünden golü yedirdi.Bence Alparslan daha iyi bir oyuncu ama bu kadar teknik direktör oynatmadıysa bir sorun vardır diye düşünüyorum..

Ve son olarak Mustafa Sarp..Hazırlık maçları boyunca ne işi var bu adamın bu takımda diye dert yanıyodum herkese ama haftalar geçtikçe takıma alıştı ve ilk 11 de oynayabilcek kalitede olduğunu gösterdi.Her pozisyonda boşa çıkıp pas alması takımı rahatlatıyor orta sahada sertlik oluşturuyor yardıma gidiyor pres yapıyor vs.vs. Tek eksiği hücuma topu geç sokması..Zamanla o sorunu da ortadan kaldırırsa 11'de değişilmez olur..
Fazla uzatmadan bitirelim..Sonuç olarak Galatasarayın kadro derinliğinin sınandığı bir maçtı ve kadro bu testi geçti..Denizli ise bırakın ilk 10'a girebilmeyi kümede kalmak için bile çok yol katetmek zorunda..

4 yorum:

Can dedi ki...

Öncelikle hoşgeldin, yeni açmışsın blog'u. Benimde çok olmadı, farklı görüşler okumak son derece keyifli. Umarım aklındaki gibi devam eder.
Maç konusunda seninle pek aynı fikirde değilim. Bence son derece kötü oynadık. En azından benim aklımdaki Galatasaray bu değil. Bir de bana göre golde Leo Franco'nun hatası yoktu. Bu tarz ortalarda defans yerleşimi daha önemli oluyor. Zaten Leo'da bir çizgi kalecisi değil; bu tarz pozisyonlarda iyi bir kaleci.
Tekrar hayırlı olsun bize de bekleriz...

father vic dedi ki...

@can
temennilerin için çok teşekkür ederim..bloguna da sık sık uğricam..
maça gelince sadece saldırdık dedim çok iyi oynamadığımızı da belirttim aslında..yaptığımız atakların dengeli olmayışını söylemem de bundan sebeptir..
gole gelince de bence bir kaleci altıpasa hakim olmalı..o mesafeden kafa vurdurmamalı..

ike144 dedi ki...

Oncelikle hayirli olsun blogun :) yaziyi begendim eline saglik.. Benim blogumu da ekleyebilir misin listene? Benimki de yeni malum ve destek olmaliyiz birbirimize :)
http://bayrakadam.blogspot.com

Golde bence ortayi yaptiran volkan disinda suclu aramak gereksiz. Neyse yedigimizden cok attigimiza bakan bir adam oldugumdan normal sanirim bu yorumum. Guzel seylere odaklanalim cunku gelecekte bizi onlar bekliyor :)

The Crow dedi ki...

sonucu belli olan bir maçtı daha fazlada olabilirdi ama buda güzel bi skor