5 Eylül 2009 Cumartesi

Sivasspor Gerçeği!!

Futbolun üzerinde siyasetin ellerinin olduğunu hepimiz biliyoruz..Kanunlar her ne kadar federasyonu bağımsız ve özerk bir kuruluş olarak tanımlasa da gerçekte işlerin öyle olmadığı aşikar.Söylemleri, yapmaya çalıştıklarıyla saygı duysam da Hasan Doğan'ın başkanlığı bu durumun en son örneğidir..

Futbolu yöneten siyasete de bu ülkede 60 lı yıllardan itibaren din alet edilir.Yaşım itibariyle çok eskileri bilmem tabi ama Refah Partisinin son yıllarını yakalamış ve günümüzü yaşayan biri olarak bu durumu da canlı olarak görebiliyorum.

Tabi bir de fotoğraftaki adamı canlı olarak görüyoruz.Bu adam da hayatın her alanında insanları rahatsız eden uygulamaları sentezleyerek Türkiye'de daha önce rastlamadığım bir söz söylemişti geçen sezon..Kendisine başarınızı neye borçlusunuz diye sorulduğunda şöyle bir cevap vermişti:

"İstanbul'da Laila(İlah yok) var, Sivas'ta Lailaheillallah(Allah'tan başka ilah yoktur)."

Yani Sivasspor'un 2 sezon boyunca aldığı başarının en büyük etkeni bu mu?Her başarıyı, yada her olayı illa dine bağlamak zorunda mı bu insanlar.

Eee şimdi ne oldu??Sivas'ta da mı gece hayatı var.1 sezonda koskaoca şehrin dine bakış açısı mı değişti de sen ligde 0 puandasın, avrupada iki elemede de sürklase oldun??

Şu ülkede başarıları ve başarısızlıkları dine bağlama çabası nedir anlamıyorum..Yahu peygamberler bile savaş kaybetmiş bu dünyada, biz hala galibiyetleri vs. buna bağlıyoruz ya yazıklar olsun..

2 yorum:

Can dedi ki...

Bahane üretmek bu ülkedeki insanların en başarılı olduğu alan.Uydururuz bir şeyler duruma göre.Yetersiz olduğumuzu kabul etmek yakışır mı bize?

father vic dedi ki...

haklısın kardeşim..bi de bunlar kendi başarılarını da kendilerine mal etmiyolar, çok garipler=)

başarısızlıkta halemdi sahaydı cattı curttu,başarılarında onlar kafir biz inançlıyız ondan başarıyorz vs.

ulan o zaman sen ne işe yarıyosun orda ne başarı senin sayende ne başarısızlık senin yüzünden??bırak bari her türlü sorumluluğu sahiplencek kişi geçsin takımın başına