26 Ekim 2009 Pazartesi

Fenerbahçe 3-1 Galatasaray//Yazıklar Olsun!!

Yazacağım o kadar çok şey var ki maç ile alakalı. Maç öncesinde ve hemen sonrasında düşündüklerimi ve hissettiklerimi yazmış olsaydım muhtemelen 2-3 cilt falan tutardı.. Şimdi sadece kızgınlığıma anlatmak istiyorum. Çünkü artık hüzün, mutsuzluk değil tamamen öfke duyuyorum..
-Bir mor menekşe ağlıyor mu ne:)))

-'mor'inho dahi gelse Galatasaray'ı kurtaramaz

-RTÜK Şükrü Saraçoğlu Stadı'nı kapatıyormuş. Çünkü Fener-Galatasaray karşılaşmaları Cim-Bom'lu çocukların ruh sağlını bozuyormuş:)))

-Galatasaray camiasına verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.

-Galatasaray, Fenerbahçe'yi AİHM'ye verse milyonlarca Euro tazminat alır. Böyle işkence yapılır mı? Her sene her sene.

-Obama Cimbom'a yardım et.

- Sarı-kırmızı-mor-turuncu farketmez Fener Galatasaray'ı gördümü affetmez

- Bir varmış,bir yokmuş.Bir GS varmış,devamlı FBye yenilirmiş.

- Alışmışız artık 4'lere 5'lere o yüzden 3 kimseyi kesmedi:))

- Fener- GS maçlarını izlemiyorum. GS,FB' yi yenemedikçe bu ülke düzelmez.

- Kadıköy'de galibiyet görenler parmak kaldırsın.

- Galatasaray Kadıköy'de FENERBAHÇE'yi en son yendiğinde Süleyman Demirel Cumhurbaşkanıydı;)))))

- KOD ADI : Aslan terbiyecisiGÖREVİ: Galatasaray'ı farklı yenmek

- Onlar da insan onlar da sevinmek FB'ye karşı Kadıköy'de kazanmak istiyorlar.

- Aslan terbiyecileri için yine normal bir geceydi. Büyütülecek bir şey yok.

- Florya’da bazı G.Saray taraftarlarının tura çıktığını gördüm. Meğer 6 yemedik diye kutlama
yapıyorlarmış
- Bir kere de G.Saray maçı üzüntüsü yaşasak. İyice tadı kaçtı..

-Neden devlet bu 6saraya sahip cikmiyor:)))-Mormenekseler kanarya gribinden bir türlü kurtulamıyorlarrrr-))
İnternette dolaşan 'geyik'ler bunlar.. Galatasaray taraftarları bunları görüp sinir oluyorlar, hırslanıyorlar(ben çok takmam normalde ama artık benim de canımı fazlasıyla sıkıyor ve acıtıyor bu durum) ama sahaya baktığınız zaman en fazla koşan futbolcu Mustafa Sarp:7800 m civarı.. Takım olarak katedilen toplam mesafe 75 km.. 13 kişi oynadı Baros'u saymazsak dün gece.. Ortalama 5769 metre yapar.. 9 senedir kaybettiğin stada gidiyorsun, sırtında Galatasaray forması var, rakip taraftarlar, camia galibiyetten o kadar emin daha maç başlamadan Galatasaray taraftarlarını puan farkı 5 oldu diye kızdırıyorlar ve bu takımda ekstra bir motivasyona, hırsa yol açmıyor.. İşte bu yüzden yazıklar olsun. Amatör ligde futbol oynuyordum, Mart ayında dizimdeki bağlar koptu, menisküsüm yırtıldı, bu sene oynamıyorum, antreman filan da yapmadım haliyle ancak dün gece Galatasaray formasını giyiyor olsaydım eminim ki 5769 metreden fazla koşardım. İşte bu yüzden yazıklar olsun. Birçok kişide eminim ki benim gibi düşünüyordur. Dün o stada giden Galatasaray taraftarları, maçın başına otururken kalp krizi geçirecek kadar heyecan duyan taraftarlar ,ki birçoğunun içkisi sigarası vardır, dün sahada daha fazla mücadele ederdi.

Maç başlıyor Galatasaraylı futbolcular yanlarına pas atamıyorlar, defans her topu ıskalıyor, kendisine yaklaşan Fenerbahçeli oyuncuyu orta sahaya kadar takip ediyorlar (haliyle yerlerini boşaltmış oluyorlar) ilerde oynayanlar geri gelmiyor, ayaklarında top tutamıyorlar vs. vs. Amatörlüğün daniskası. Golü yiyelim diye dua edecek duruma geldim çünkü Galatasaray'ı sadece Anfield Road'da 3-2 kaybettiğimiz maçın ilk devresinde bu kadar amatör, komik, aciz görmüştüm ve takımımı böyle görmektense 3-4 farklı yenilgi almayı göze almıştım.

İlk gol ofsayt, penaltı penaltı değil hatta aynı pozisyonda Nonda sarı kart gördü Alex penaltı kullandı. Emre Belezoğlu kart görmeden maçı tamamlıyor. Baros'u yan hakemin gözü önünde sakatlıyor, Ayhan'a arkadan müdahale ediyor ses yok Ayhan hakemi alkışlıyor sarı kart veriyor. Keita'nın kırmızı kartında 4 saniye boyunca Carlos faul yapıyor, iki ayağını Keita'ya dolamış kollarıyla boğazını tutuyor, fırsat buldukça diz atıyor, ama Keita yumruk atmadan düdüğünü çalmaya tenezzül etmiyor. Carlos'un arabalarının arka camına asılan köpek gibi 4 saniye boyunca Keita'ya sarılmasına göz yummasa belki Keita atılmayak ki öncesinde yabancı maddeyle yaralanmış bu adam ve sen bu adamı koruyacak hiçbirşey yapmıyorsun, ne bir anaons yaptırıyorsun ne de o maddeyi 4.hakemine götürüyorsun Keita bunu yapınca sarı kart veriyorsun(Doğru karar).

Şimdi bunları yazdım diye birçok kişi hakemi suçlayarak kendimi rahatlattığımı düşüncek ancak bunları şunun için yazdım;

Bütün bu yukarda yazdıklarım hakemin Galatasaray aleyhine yaptığı fahiş hatalardır(Fenerbahçe aleyhine olanlar da vardı ancak Galatasaray'ın canı daha fazla yandı) ve bunların tartışmasını bile yapmam. Ancak bu hatalar olmasaydı, hatta ve hatta bunlar Galatasaray lehine olsaydı Galatasaray maçı kazanırdı diyebilir miyim? Hayır!!..İşte bu yüzden yazıklar olsun. Bu kadar hakem hatasını bile konuşacak, arkasına gizelenecek kadar oyun oynamadığınız için yazıklar olsun!!

Evet bu maç Galatasaray'ı çökertmeyecek(Baros ve Keita'nın uzun süreli olmaması büyük darbe ama ben skorun yaratacağı salt psikolojik travmadan bahsediyorum) fazla etkilemeyecek, kaybedilen şey sadece 3 puan Baros ve Keita olacak. Yani somut şeyler.Çünkü Galatasaray kaybedeceği özgüveni, morali ve yaşayacağı korkuyu bu maçın son düdüğüne kadar fazlasıyla yaşıyor ve bu maçı kaybedince ayaklarını toprağa basmışçasına deşarj oluyorlar ancak olan Galatasaray taraftarına oluyor.

Son söz: Fenerbahçe taraftarıyla(özellikle benim yaş grubumdakilerle) Türkiye Kupası göremedikleri için dalga geçen Galatasaraylılar unutmasın ki Kadıköy'de Fenerbahçe galibiyeti göremeyen bir jenerasyon bugün 10 yaşında.

9 yorum:

sandstormx dedi ki...

@ father-vic

maçın hakemi hakkında bir kac sey solemek isterim. Maçı staddan izledim maça 40 dk once gırdım ben gırerken ardaya kufurler edılıyordu yani mac oncesı olayları yakalayamadım. Sonra emrenın pozıyonu dısındakı tartısmalı pozısyonaları tvden ızleme fırsatı buldum.İlk gol ofsayt. penaltı bence penaltı kalecıye kırmızı gerekır. Carlosun hareketı uzerıne ketıanın yaptıgı aptallıkdır affı yoktur profesyonellıkle alakalıdır benzerını kasımpasada yapmısdır kırmzıı dorudur. Hakemın senınde dedıgın gıbı daha bı cok hatası war ama kazımın kalecıyle karsı karsıya kaldıgı pozısyonlarda caldıgı duduklerde gozumun onunden gıtmıyor.Ama bı gs taraftarının hakem hata yaptı ama mac fb nın hakkıydı demesı gercekten guzel bişey.

Maçın yorumu olarak lıgde takım olabılen 2 ekıp oldugunu hep soluyorum bırısı fenerbahce diğeri bursaspor.Dün fb nın bu kadar rahat kazanmasının sebebıde takım olabılmesındendır.Zati gs nin bu halı saha zihniyetiyle top oynaması ve fiziksel olarak 2 takım arasındakı buyuk farkdan dolayı derbıden oncekı favorım fb ydi. Oyuncu olarak bakıldığında kotu denılebılcek belkı bır mehmet vardı( hucum olarak) ancak mehmet gokan ıkılsı vederson carlso ıkılısı arda ıle keıtayı sahadan sildiler. Macdan once yapılan keitanın carlosa futbolu bıraktırır yorumlarının gerceklesmemesının sebebı keitanın kısıtlı calım yetenegı ve pas yuzdesınden doalyı kapanan savunmalara bısı yapamamasıdır aynen gokan gonulun kanat oynayamıcagı gıbı. Lugano ve bılıca da cok ıyidıler ozellıkle bılıca son 3 macdır cok ıyı. Ve kazım. Servet ıle gokan zanı tek basına doven butun topları alan sadece dunku mac ıcın vuruslarında kotu olan macın en onemlı adamıydı. Eger guıza oynasaydı kı bı cok ınsan guızayı uygun goruyordu(cok kacıyormus vay anasını gol atamıyor arkadas onu napıcaz) fb topu gs yarı sahasında bu kadar rahat tutamazdı guıza servet ıle gokhan zan arasında yok olurdu.

Son soz taraftara. Sene basından berı ılk defa stadı dolu gordum(normalde dolu ıken 55000 dır dun 65000 flndı:))) Stad dolu ıken mac ızlemenın gol atmanın zevkını yasıosun ve taraftar uzerıne dusenı dun cok ıyı yaptı sunu rahatlıkla soleyebılrıım gs lı oyuncular uzerınde buyuk baskı vardı.

father vic dedi ki...

lugano ile bilica iyi oynamadılar iyi gözüktüler. iyi oynamalarını gerektirecek bir durum yoktu. tıpkı guiza-kazım yorumu gibi nonda-baros yorumu da yapılabilir. galatasarayın bu maçta en ihtiyacı olan oyuncu 1.dakikada sakatlanıyor.bu talihsizlik. o zaman lugano ve bilica için yorum yapılabilirdi..

keita nın çalım yeteneği kısıtlı demişsin..3 kişinin tuttuğu adamdan ne beklersin bu 1(messi bile chelsea maçlarında yokları oynadı senin zihniyetine göre messi de de çalım yeteneği yok)2. si de keitayı fenerbahçenin nasıl durdurdupunu stada gitmene rağmen görememişsin. keitayı top ayağındayken değil top ayağına gelmeden durdurdular. yani keitayı değil keitaya giden bağlantıları kesti fenerbahçe..

he bir de penaltı penaltı ve kırmızı kart demişsin. sonra kazımın pozisyonlarına faul değil demişsin. eğer o pozisyon penaltıysa(ki bunu hangi akla hizmet söyleyebildin çok merak ediyorum, ilk penaltı diyen seni gördüm)kazımın her pozisyonu faul ve sarı kart olmalıydı..her pozisyonda arkadan koşarken servet ile gökhanın ayaklarına ÇARPTI yere atlamak filan olmadı..bence de faul değil ama penaltıyla kıyaslayınca şahsen sarı kart bile verilir.

sandstormx dedi ki...

Lugano ile bılıca ıyı oynamadılar cumlesını yanlıslıkla yazdın sanırım onlara fazla ıs dusmemesı onların ıyı oynamadıgını ıyı gozuktugunu gostermez.defansın gobegını sadece forvet zorlamaz orda elano denen bırı var ki sene basından berı ne yaptıgı bellı deıl orda kanatların ve orta sahan varsa yanı TAKIM olabılmıssen gobekde kı adamlara cok ıs duser( O macda baros olsaydı da bence bısı farketmezdı tabı oynamadan bısı solemek tam doru olmaz ama bılıca ıle luganonun 90 dk oyundan kopmamasını nondaya tek bı top aldırmamasına dayanarak bu yorumu yapıyorum)...

Gelelım bı adama 3 kısıye basma olayına. Keıtayı 3 kısı tutuo ee ardayıda 3 kısıyı tutuo ee elanoda buyuk topcuya onada ver 3 kısı ettı 9 kişi arkadas bu futbol zatı 11 kısı oynanıo senın mantıgınla 2 kısı kalan 8 kısıylle oynuo kı dunyada bole bısı soz konusu olamaz sızın kabul etmedıgınız sey fenerbahcenın yaptıgı muhtesem TAKIM savunmasıdır.Chelsea barca macını ornek vermıssın onu tam anlayamadım o macda tmm chelsea barca ya resmen hadı bakalım at atabılıyorsan dedı ve bırcok kısıye gore hakem hatalarıyla yenıldı 90 da golu yemeyıp eleseydi işte taktık bu denılecektı. Ancak burda ornege uymayan su var o macda chelsea defasn yapıyor barca atak yapıyordu. FB GS macında gs nın ceyrek pozsıyonu var ıken fbcok daha fazla pozısyona gırmıs ıken oyunun kontrolu genelde fb de ıken sımdı soruyorum sence bu 3 ksıını bı kısıyı tutmasımıdır TAKIM savunmasında ki buyuk basarımıdır?Gelelim keıtaya. Keitanın istatistikleri Toplam Şut: 2 İsabetli Şut 0 Topla Buluşma: 40 Başarılı Pas: 17 Top Çalma:4 Yaptığı Faul:1 gelelım bır hafta onceye gs ts macı Topla Buluşma: 66 ewt bence sole bı oran yapsam keıta amatorce davranıp kırmızı yı gormese bzm macdada ortalama topla bulusma sayısına yetısırdı. Ben staddan ızlerken bole gordum tv den ole gozukmedı mı?


Ve hakem.ılk penlatı dıen berı gormussun heralde gs macı senı cok uzdu ve baya bı uzaklasdın:)) eve gelıp poz tekrar ızledım ve dedım kı bu penaltı ve kırmzı ( penaltıda oyuncunu dususune deıl temasa bakılır leo francoda alexe elıyle vuruo) hakem olrak bı tek erman toroglunu dınledım penaltı verılebılrde verılmeyebılrıde dedı verırsen kırmzııda verıcen dedı. Kazımını poz larda bısı yok dedı. Sora salı sabahı okulda senın de bıldıgın gıbı hakmelık yapan hocamızada aynı soruyu sordum hocam penaltı mı? kazım faul mu? dedı kı penaltı kırmzıı gerekmez kaızmın poz bısı yok devam ettırmelı dedı.Penaltıda da dedıgm acıklamanın aynısı yaptı alex bıraz abartı dustu ama penaltıydı dedı.

Son olarak rııjkaard ın gs nın bu taktık anlayısla bı yere varamıcagını anlaması gerekıyor vede bole gıderse lıgın sonuna doru gs fızık olarak buyuk cokus yasayacaktır ve toparlanan bjk(henuz toparlanmadı) gs ıcın buyuk bı tehlıke olabılır....

father vic dedi ki...

keitaya 3 kişi ardaya 2-3 kişi bastı dediğimde lafı buraya çekmen daha önce futbol oynamadığını kanıtlar ya da lafı anlamak istemediğini gösterir..tabi ki aynı anda hem keitanın hem de ardanın başında 3 kişi olamaz..ters kanatta oynayana iki oyuncunun başında aynı anda 3 er kişi durmaz..bunu söylemek istemediğimi biliyosundur sende..burda fenerbahçenin başarısından ziyade galatasaray'ın oyunun yönünü değiştirememesi etkili olmuştur..istersen yap herhangi bir avrupa takımına bu TAKIM savunmasını bakiim 50 den sonra adım atacak hal bırakırlar mı adama..işte bu yüzden yazının başlığı olarak 'yazıklar olsun' cümlesini seçtim.fenerbahçenin oyunundan öte galatasarayın beceriksizliği basiretsizliği bu oyunu ortaya çıkardı diye.

leo franco eliyle alexe vuruyor diye penaltı demişsin..eli havadayken rakibin üst baldırına vurarak düşürebilecek bi insn tanımıyorum açıkçası..o pozisyonda da penaltı olacak kadar yada yere düşecek kadar hatta ve hatta normal hareketini engelleyecek kadar etkilenen birinin o sahada futbol oynayamayacağını sen de herkes kadar biliyosundur..elini indirmiyor bile vücuduna paralel olarak uzatıyor ve bacağına deyiyor sadece..

chelsea barca maçlarında da barcelona çeyrek pozisyona girdi chelsea çok daha fazla pozisyon üretti(kontraatak)ancak 90+3 de gelen gol sanki tüm dünyanın katalan olduğu düşünülecek hale soktu insanları..burda hangi taktik doğru hangisi yanlış kararını vermek anlamsız bir maçla veya birkaç maçla değerlendirilecek şey değildir sistem-taktik-diziliş vs.

rijkaard'ın oyun sistemiyle galatasarayın bi yere varamayacağını neskeens ve rijkaard bilmiyor bikaç sivri zeka yorumcumuz ve sen biliyorsun demek ki bunu da rijkaarda iletmek gerekir(barca rijkaardın geldiğinde bu sıralarda küme düşme hattındaydı)

The Crow dedi ki...

Öncelikle fenerli arkadaşın yorumuna saygı duyuyorum ve bişilerde ben söylemek istiyorum;

Benim mesleğim Noter de personel olarak çalışmak ve işlerimi noter kanununa göre yapacağıma yemin etmekle başladı şimdi diyelim Fenerbahçe-Galatasaray maçına gözlemci olarak beni gönderdiler ki bu amatör yeminli personel kapsamında olabilecek bi durum tespit için gidebilirim=) Maç daha başlamamış arda ve baroni kavga ediyor sebep ise baroninin ardayı itmesi önüne bak demesi (tribünden izleyenler bunu görmemeleri imkansız ) sonra tartışmalar çıkıo(bilica disiplin kurulunda) o sırada hakemin başı yarılıyo ama maç başlamamış.Şimdi bir önceye gidelim 2006 da ali samiyende kimsenin kılına zarar gelmedi(bu hoş bi anı değil sadece örnek o maçta olan bir kişi olarak) su şişesi ve koltuk atıldı diye 3 defa hakem soyunma odasına gitti ve hatırlarsanız o maçta futbolcular arasında kavga çıkmamıştı( 5 maç seyircisiz oynadık ilk 5 hafta ve o sene sonradan 2 maç daha seyircisiz oynadık deplasmand aküfür ettik diye.)

Şimdi 2007 ye gidelim ali samiyende olaylı türkiye kupası maçı,(bana göre gökhan atılmamalıydı ama halen yanlış yorumladı) sırf galatasaray yeniyo die çıkan bir kavga yok lıncoln wolkana küfür etmiş vs sonra yasin olmasa hayatı bitiyodu volkanın ve sıra geldi 2008 deki ali samiyendeki maça gene sebep şudur fenerbahçe galatasarayı yenemedi diye sinirlenen luganonun arkadan kafası ve 4 kırmızı kart.Hatırlıyosanız bu maçlar 3 hafta konuşuldu vs vs vs.Şimdi gelelim kadıköye maçtan önce misafir takım dayak yiyo(bu tribünden görülebilir),hakemin başı yarılıyo(bu tribünden adamına göre görülebilir)galatasaray önde fenerbahçeli formalı çocuklarla çıkarken baros ve servet tribünlere yapmayın allah belanızı versin tarzında zelzelişte bulunuyo(manzarayı anca tribünde olanlar bilir) ve maç başlıyo.Yoğun fenerbahçe baskısı,4-6 oynayan ev sahibi takımın üstünlüğü,üstün olcak tabi karşısında 4 forvet var anca bu takımı forvetsiz durdurursun ve adın fenerbahçe olmalı durdurmak için,ve ilk gol dk.12 'ofsayt',bu gol hala konuşulmuo tv de buna anlam veremiyorum.Geçelim penaltı pozisyonuna yıllarca arif erdem die yakınan karşı takımlar sırf adı alex die çalınan düdüğe penaltı diyolar,peki nonda neden sarı kört gördü? ayrıca neden son adam leo franco iken kırmızı görmüyo.Cevabı çok basit çünkü o pozisyon penaltı değil eğer kaleci alex müdahale yaptıysa neden alex koşu yoluna düşüyo beyler? ayak terste kalcak yada dngesiz düşücek çünkü son adam gol pozisyonu ama alex kendini sırtı yere gelecek şekilde yere bırakıyor ve gol durum 2_0.Bu bana geçmişte kadıköy malubiyetlerinde şu suruyu hatırlatıyor dünyada hangi takım yada hangi en önemli 5 derbi de misafir takım 10 yıldır yenemiyor rakibini,şimdi fenerbahçe baskısı diyenlere tamam eyw. ama avrupada tek türk takımı yıllardır galatasaray,türkiyede en fazla popüler ve kupa takımı galatasaray,ve karşısına bir takım çıkıyo 10 yıldır deplasmanda yenemiyo sizce bu durum anormal değilmi,diyemez kimse galatasaray kötü diye.bu düşüncelerim benim kendi yorumum du katılmamak serbest elbette ama ben fenerbahçe nin iyi oyununu yalanlamadan gerçekleri söylemek istedim.

sandstormx dedi ki...

@father-vic

Benım o yorumu yapmam senın bır turlu TAKIM savunmasını kabul etmemenden dolayıdır vede gerıye kalan tek yorum da o yazdıgımdır ve artık bırakın su duymak ıstemedıgnız yorumlar yapıldıgında yok mac oynamadın yok futboldan anlamıyor laflarını.Gelelım bu TAKIM savunmasını begenmemene. FB GS macı kosu mıktarları emre-9164 mt mehmet-8869 mt. lugano-8543 mt. baroni-8368 mt. gökhan-8014 mt. mustafa- 7948 mt. ayhan- 7679 mt. servet-7663 mt. sabri- 7536 mt. nonda- 7271 mt. goruldugu gıbı fb de 10 km nın uzerıne cıkan oyuncu yok bence cok yorulmadılar yapılan fb cok kostu yorumlarının aksıne. Burda yapılcak tek yorum gs nın pas yapıp fb yı yoramadıgından bu kosu mıktarlarının cogunu prese harcamadılar ve avrupada ısler bole yurumez olur ama ben buna kesınlıkle katılmam avrupada da ısler aynen bole yuruyo cunku fb doru TAKIM savunması yapıyor oyunun kontorlnuu ele alıyor. dıyebılrısın twente steau ıle bunlar olculmez ama bence bunlar fızık olarak kotu takımlar deıl pas yapmayı bılen takımlar.Ayrıca bu tkm zıco zamanında kı takımla hemen hemen aynı oynuyor o zmn avrupada da basarılı ısler cıkarmısdı. Tek eksıgı karsı rakıp hızlı atak yaptıgında yeterınce oyunu sogutamaması ve duran toplarda kı yetersızlık ama o tkmdan cok artıları da war.O tkm chelsea karsısında da bana gore ıyı oynamısdı ama kapasıtemız yetmemısdı. Kısaca bu ıs bana gore gs nın becerıksızlıgınden cok fb nın basarısıydı.


Hakem konusunda sabaha kadar konussak bır sonuca varamayız. Hakemlerın goruslerını kabul etmıyor olabılrısın belkı baska hakemelrde penaltı ıle alakası yok da demısdır bılmıyorum ama bana gore penaltı ve kırmızıdır. Yıne soluyorum dususe deıl darbeye bakılır leo franconun darbesı(o hızla topu saga cekmek ıstıcek gol acısı ıcın ) alexı yere dusurur.

Chelsea macı ıcın yorumu anlamadım ama benım gorsuum maclar ıcın taktıkle oynanabılır bellı olcude.

Gelelım rııjkaard konusnuna bu benım ıcın turk futbolunda buyuk acıdır her zmn bu konuya uzulmusumdur.
rijkaard'ın oyun sistemiyle galatasarayın bi yere varamayacağını neskeens ve rijkaard bilmiyor bikaç sivri zeka yorumcumuz ve sen biliyorsun su yorum hakıkaten futbolu koreltmekden baska bısı degıldır benım gozumde. Arkadas acık acık soluyorum onun gormedıgı bıseyı gorebılrıım o herseyı benden daha ıı bılmıoyr olabılır ben aptalmıyım neden yorum yapamıyorum neden kendı dogrumu soleyenmıyorum o rııjkkard bende daha ıı bılıo fb gs derbılernı? o daha ıı bılıo sabrının olabılcek psıkolıjını? Hayır bende cok mu ızledı ayhanı, servetı, baltayı.... analmıyorum kı.Dıyelım kı daha ıyı bılıyor yanı ben yorum ypaınca svrı zekalı mı oluyorum acaba. Gecen sene 10, hafta aragones takım yuzde 20 30 kapasıtesıyle oynatıyosun bravo dedım. seninde tahmın edıcegın gıbı benzer tepkıler aldım yok arkadas adam ıspanyayı sampıyon ettı sen kım oluyosun futbolu mu bılıosun sen hıc futbol oynadın mı ve fenerbahce bu sene lıgın ılk 10 haftası tek yenılgı takımda degısen santos kı bence cok bos oyuncu bıde crıstıan bence cok ıı oyuncu ama denız barısda o acıgı kapatırdı demekkı bırılerının yorumlarıda tutuyor yani.Rııjkard geldıgınde barca kume dsuyordu.Yılmaz vural barcelonaya hoca olursa bsarılı olur veya olamaz dıyebılrımsıın? Ulkemıze gelmeden adamı gormeden sadece etıketıyle yorum yapmakdan nefret edıyorum. 10 hafta gectı ızledım elano ve rııjkaard ıle yorum yaptım bu kadar basıt.Rııjkarda ıle elanonun kredısı dolmadı ama 1 sene sabretmek gerekır ama ben gs dekı oyunculara gore taktık yorumu yapıom taktıge gore oyuncu oynatılmaz oyuncuya gore taktık yapılır....

sandstormx dedi ki...

@ The crow

Öncelikle sole baslıyım llk yorumumda da yazdım maca yarım saat kala gırdım ben stadın yanındayken arda ya kufur edılıo enteresan bısıler olmus sanırım dedım.Sonra ıcerı gırdım oyuncuların sahaya cıksılarını falan gordum yanı. Macdan sora hakemın roportajını okudum sanrıım salı gunuydu aynen sunları soledı. fb tarafarı macdan once hıcbısekılde hakemelre kufur etmedı(ben gırdıkten sora da duymadım hanı normalde kazımım 2 taen kalecıyle karsı karsıya poz kesılse o stad yıkılırdı hakeme kufurde) ayrıca atılan madde kesınlıkle hakeme yonelık deıldı olay cıkmısdı buna atıldı ve neden macdı ıptal etmedım dersenız oraya 50 000 kısı gelmıs tv karsıısnda sayısız ınsan ve bunları yuzde 80 ı macı son 10 actılar dersek olayların hıcbırını gormedıler ve mac ıptal olsa bu adamlar ısyan ederlerdı bende gıttı yardımcıya 3 kere sordum nasıslın dıe hocam bıseyın yok dedeı kanadıgını bıle farketmedım dedı ve sabrıde hocam sorun yok devam edelım dedı demısdı macın hakemı. Ama bunu kesınlıkle 2006 da kı hıc bı amacı olmayan(puan olarak) macla karsılastırmam hanı kımseye zaarr gelmedı o zmn sorun yok mantıgı yanlıs bence sana demıyom ceza olarak dıyorum olaya bence sonucları ne oalbılrıdı dıye bakmam daha doru hanı bırı sayısını tutsa bızde 10 su atılsa o macda 100 tane atılmısdır derım sora koltuk kırmalar ve tırbuunun ustune cıkıp mac basından berı kufurler de cabası. 90 dk boyunca gs ye sureklı kufur fln da olmadı mac sonu mac bası oldu. crıstıan ıle arda nın arasında kavga cıkması ve sora ıkı takımın arasında kavga cıkmasından sora bu trıbunden normal gozukmesını bekleyemezsın orda arda crıstıanın uzeırne yurumese olaylar hıc cıkmıcak(cırstıanı hanı savunmuom burda derbnını selamaetı acısından hanı ardanın bı yerı kanamadı pulları dokulmedı) herhangı bı su atılmada soz konsuu olmıcak ve ne yazık kı bu kavganın buyumesı butun macı etkılıyor yanı sora baros ıle servetın bısı beklemesı yanlıs olur ben oraya puan ıcın gelmısım ve mac baslamadıan kayıs kopmus.2007 dekı mac cıın yorumm yapmıom cuneyt cakıırı gıbılerıne yorum bıle yapılmaz. 2008 dekı derbıde yanlıs hatırlamıosam mac 0 0 bıttı yanı sınırlenen fb dısında daha cok gs de olabılır bole bakmak daha doru olur sanrım luganonun yaptıgı (normalde kesınlıkle doru fln deil ama ben derbılerde kırmzı kartda ıstıyom buda benım eksııgm:)) )4 5 mac ceza aldı sanrıım buda cok dogruydu.Hani emre asıgıda 10 yıldır ızlıyoz nası bı adam oldugunuda bılıoz orda kı poz asıl kotu seyler semıh ardanın da kavga gıremsı neyse bunları gecelım. İlk gol ofsayt ofsayt dmeyen adamıda gormedım yanlıs olur yanı. ama taktık analyısımız ıle alex konusunda sana katılmıcam zatı ustekı 2 yorumda yazdım bısısler hele arıf erdem konusundada hıc katılmıcam senın gorusune saygı duyarım o kadr . Ayrıca 10 yıl gs nın neden kazanmadıgını hanı ne desek bosda eger saracoglunda gs derbılerını ızlıyosan bence senınde gormen lazım hakıkaten futbolcularınız uzerınde yogun psıkolıjık baskı oluyor sahada bu cok acık gozukuo. Hasan sasda buna benzer bı acıklama yaptı yakın bı zamanda umıt davala fb macından bı gece once hasta olan cok adam bılrım dıyodu.Bide son soz avrupadakı tek takım turkyıenın en populer takımı laflarına katılmıyorum bence ole deıl he tek uefa kupası almıs takımsınız hanı yaptıgınızı kımse yapamadı ama 10 yıldır bısı yapamayan takımaa avrupada tek turk takımı ve turkıyede lıg sampıonlguu aynı olan takıma bunları solemem ben.Father Vic yorumları cabuk yayınla yahu:)) konudan soguyoruz:))

father vic dedi ki...

@sandstorm

fenerbahçenin takım savunmasını beğenmedim demedim..galatasaray o savunmayı kıracak hiçbirşey yapmadı yapamadı bunu söyledim.ve bunun yanında sadece 85 km koşan rakibinden bile 10 km az koştu..işte bu yüzden yazıklar olsun dedim..avrupada 85 km koşarak bir takımın hücumunu baltalayamazsın bunu söylüyorum.

rijkaard ve senin futbol bilginizi ölçmeye gelince(bi de sivrizeka spor yazarlarımız)bütün maç boyunca notlar alan,penaltı atışını bile defterine yazan bir teknik ekip sanırım sahdaki herşeyi görüyodur..senin gördüklerini de..sonra hakan baltayı sabriyi daha iyi tanıdığını iddia ediosun ya..sen bunları 3-5 senedir sadece maçlarda izlerken bu adamlar geldiğinden beri günlerinin yarısını hatta hazırlık kampında tamamını bu isimlerle geçiriyolar..senin izlediğin maçları onlarla birlikte olupun süre olarak değerlendirsen bile zaman olarak bu isimler senden daha çok muhattap olmuşlardır galatasaray futbolcularıyla.hem de sadece sahada değil saha dışında da birlikteler, yüzyüze konuşuyorlar..neyse sen hala daha iyi bilebilceğini iddia ediosan bişey diyemem.

ben rijkaard gelirken demedim,barcelanaya geldikten 10 hafta sonra ligde küme düşme hattındaydı..biz sabrediyoruz siz de eleştirmek için biraz sabredin derim

sandstormx dedi ki...

@ father vic

85 km avrupa ıcın buyuk sorun evet ama fb nın fızıksel kapasıtesının daha yuksek oldugunu gs macında butun gucunu harcamadıgını dusunuyorum ayrıca aragonesden kalan yıkıntıdan sora aynısı gercı gs ıcınde solenebılır takım yavas yavas kendısıne gelıyor ve fbnın bu sevıyenın cok daha ustune cıkacagını dusunuyorum.

Yine soluyorum hazırlık kampını bu adamlarla gecırmesı daha dısında ve yuzyuze gorusmelerı onun herseyı benden ıyı gordugunu gostermıyor bu benım gorusum katılmayabılırsın (gsnın basına gecsem daha ıı yonetırım gıbı sacma bı anlam cıkmaz heralde burdan:)) )ama bırılerı cıkıp rııjkaard hakkında elestırı yaptıgında sıvrızekalı olmamalı bence(bazıları gercekten sıvrızekalı onları dısarıda tutuyorum)

yukarda da yazdım 1 sene kredısı var beklenıp gorulmelı dıye ama rııjkaard da aragones gıbı sabıt taktık anlayısı goruyorum yanı bellı bı taktık var oyuncu ne olursa olsun onu oynayacak hıc bı sekılde degısmeyecek. bana gore fb macında 4 4 2 oynasa veya orta sahada barıs secenegını koysa durum daha farklı olabılırdı bunlardan sebep elestırıyorum sankı adam benım yorumumu okucakta dıkkate alıcak:))