29 Ekim 2009 Perşembe

Yuh Ulan Artık!!

Yok artık yahu!! Zaten Kadıköy'de böyle olayların hiç olmadığını biliyorduk ama bir an gaflete düşmüştük..FBTV Keita'ya atılan şişenin Galatasaray tribününden atıldığını ispatlamış!!Gerçi haberde görüntüleri görünce fazla söze gerek kalmadığı söyleniyor ama ben yine de fazla söz etmeden konuşma hakkımı kullanmak istiyorum..

http://www.youtube.com/watch?v=kiT-w7W0uUk

Videonun linki burda..Videoda görüldüğü üzere şişe havada bir yerde yakalanıyor ve üstüne yorum yapılıyor.Yani şişenin kimin tarafından atıldığı yakalanmadan bu kadar net bir haber yapıyorlar. Şimdi ben de burda birkaç birşey söyleleyim o zaman..

1.Videonun ilerleyen dakikalarında Keita ile Galatasaray tribünün konumlarına bakalım..Galatasaray tribünlerinin bitiş noktasıyla(Fenerbahçe tribünlerine en yakın noktası) Keita'nın konumunun yatay uzaklığı aşağı yukarı 5 metre..(en fazla)

2.Şişe Keita'ya çarptıktan sonra aşağı yukarı 1-1.5 metre önüne ve en az 2 metre soluna düşüyor.

3.Şişenin büyülterek ekranlara geldiği ilk nokta havada belirsiz bir nokta ve aşağı yukarı Keita'dan 20 metre uzakta(en az).

4.Şimdi Keita'ya çarpan şişe Keita'nın 1.5 metre önüne düşüyor ve şişe 20 metreden atılıyor...Bu iki sayının oranı; 20m/1.5m=13.333

5.Bu Galatasaray tribününden atıldığı iddia edilen şişe Keita'nın 2 metre soluna düşüyor ise(elde ettiğimiz 20/1.5=13.33 oranı kullanarak) Keita'dan yaklaşık 2x13.33=26.6 metre sağından atılmış olmalıdır. (şimdi bunu çizerek anlatmak daha açıklayıcı olur ancak söylemek istediğim şey Keita ile cismin atıldığı yer ve düştüğü yeri(noktaları)birleştirmek için bir doğru çizersek ve cismin Keita'ya uzaklığıyla ilk atıldığı yere olan uzaklığını dikey olarak oranlayıp (1.5 m önüne düşüyor demiştik)bu oranı yatay doğrultuda kullanırsak ne kadar sağdan atıldığını bulabiliriz.)

6.Keita'nın konumuyla Galatasaray tribünlerinin yatay farkı ne kadardı? Aşağı yukarı 5 metre..Hadi 10 olsun diyelim. 26 metrelik bir mesafe malesef 5-10 metre sağda(Keita'ya göre)biten Galatasaray tribünlerinin kapsama alanında değil.

7.Sonra bu şişenin Galatasaray tribünü üzerindeyken ortaya çıkan görüntüsünün, güvenlik nedeniyle boş bırakılmış sarı koltukların arka plan yapmasından dolayı daha önce kameraya yansımamış(ya da özellikle yansıtmama) olma ihtimali nedir?

8.Bu Galatasaray tribünlerinin üzerinde görüntüsü ortaya çıkan şişe hangi fizik kurallarına göre hareket ediyor da sürekli iniş halinde yansıyor kameralarımıza.. Tabi ki bir şişe fizik kurallarına göre sürekli aşağı yönde hareket edebilir ancak o mesafeden kendinibilmez Galatasaray taraftarı hangi fizik kurallarına göre o şişeyi sürekli aşağı yönde hareket edecek şekilde fırlatıp(o kadar yüksek bir açıyla;neredeyse 90 derece) Keita'ya isabet ettirebiliyor. Şahsen ben küçüklükten beri taş,elma,armut,erik vs. fırlatırken hep biraz yukarı doğru eğim vererek atmışımdır, demek ki hata ediyormuşum ya da güçsüzlükten öyle atmışım. Belki de Arnold Schwarzenegger ya da Ronnie Coleman Galatasaray taraftarıdır ve maçı izlemeye gelmişlerdir.

9.Yanından geçen ve kendisine çarpmayan şişeye(video da bu da kastediliyor) daha şişe yere düşmeden reaksiyon veren Keita'ya da burdan tebriklerimi iletmek istiyorum!!.Kaleci olsan yeriymiş Keita..Yakında basında da çıkar zaten 'futbola kaleci olarak başladı' geyikleri..

Not 1:Hesaplarda hava direnci ve rüzgar etkisi ihmal edilmiştir..
Not 2:Haberde arkada çalan müzikle de dünyanın tüm sırlarının açıklandığı haber imajı yaratılmış bu arada..
Not 3:Hakeme gelen cismin de FBTV'nin yakında çıkaracağı fizik kitabıyla Galatasaray tribününden geldiği ispat edilebilir.

3 yorum:

WarBlood dedi ki...

Aaaa o şişe kesin bizim tribünlerden(GaLatasaray) gelmiştir.Hem Volkan dediydi geçen sene,bu tip abuk olaylar hep ASY'de oluyor nedense!!!Bu zihniyetteki insanların,bu haberi gerçekmiş gibi yansıtması çok doğal.Ayrıca bizim tribünden atan kimse,Metin Oktay ruhu var içinde kesin,pet şişeyle ağları delmiş,helal olsun!!!

dt.ibo dedi ki...

ya GS tribünün üzeri file ile kapalıymış diyo gidenler, yani matematik hesabına bile gerek yok.
ayrıca Aziz Yıldırım da 6-0 lık maçta Hasan'ın kafasına gelen yumurtayı GS taraftarının attığını söylemişti. Halbuki o maçta GS taraftarı maç başlamadan stadtan çıkarılmıştı :))

father vic dedi ki...

en son 2006 yılında gitmiştim kadıköyde galatasaray maçına unutuşum tel örgüler olduğunu..tuncay galatasaray tribünlerine sus işareti yaptıktan sonra insanlar pet şişe atamadıkları için kafayı yemişlerdi..ama şimdiki taraftarlarımız bizden daha ateşli herhalde tel örgüler bile durduramamış bu sefer..