15 Ağustos 2009 Cumartesi

Trabzonspor 1-2 Diyarbakırspor

















Tsl'nin bu sezon ki ilk büyük sürprizi gerçekleşti..Geçen haftaya son gün transferleriye giren Diyarbakır deplasmanda 1-0 geriye düştüğü maçta Trabzonu 2-1 yendi..İşte futbol..

Ziya Doğan'ı tebrik etmek lazım.Maç öncesi kadroya baktığımda %100 düşer dediğim Diyarbakır öyle bir direndi ki Trabzon'a gol dışında öle net bir pozisyon dahi vermediler..Zaten golü de duran toptan faulle karışık bir pozisyonda yediler.Ancak yaratıcılıktan o kadar yoksun bir kadrosu var ki gol atmaları çok zor ligin beraberlik takımı olur izlenimi verdiler maç boyunca ve açıkçası golün geldiği 69. dakikaya kadar pozisyona da giremediler.İleriye salmışlar Mendoza ile Tazemeta'yı onlar da öyle dolanıyorlar..Ne arkadan bir destek ne bir hücum organizasyonu hiç bir şey yok. Ne zaman eski Trabzonlu Adnan sağdan bir bindirme yaptı golü buldular.

Golden sonra Trabzon yine baskılı oynar gibi gözüktü ama dedik ya Diyarbakır pozisyon vermiyor diye aynı şey devam etti.Gayet iyi direndiler pozisyon vermediler ve son dakikalarda o dakikaya kadar defansta tek başına oynayan Kaptan Egemen'in maç boyunca yaptığı tek olumsuz hareket Diayarbakır'ın 2. golüyle sonuçlandı ve maç da böyle bitti.

Sezon başında herkesin düşmesine kesin gözüyle baktığı Diyarbakır'ın kolay kolay teslim olmaya niyetli olmadığı kesin.Ziya Doğan gittiği her takıma aşıladığı gibi mücadele gücünü yeni takımına da aşılamış.Hele hele ilerleyen haftalarda Mendoza fizik olarak hazır duruma geldiği zaman ve şu kısa sürede orta sahaya biraz yaratıcılık katabilecek oyuncu alabilirlerse,sezonun sürpriz takımı olmaya aday olurlar.He tabi bir de bu maçtaki konsantrasyonlarını sezonun büyük bir kısmına yaymaları şart.Her zaman kapasitelerinin üst sınırlarında oynayabilirler mi onu da ilerleyen haftalarda göreceğiz..

Diyarbakırspor için ne söylediysek tam tersi de Trabzonspor için geçerliydi bu akşam.Kapasitelerinin çok altında oynadılar.Alanzinho takımın en iyisiydi.Colman beklediğimin çok altındaydı.Tjikuzu ve Ceyhun da etkisizlerdi.Engin Baytar da geçen haftaki gibi olumlu tek hareket yapmadan maçı tamamladı.Bu takıma Yattara şart çünkü ne Engin ne başkası onu yedekleyemez.Aynı şekilde kesinlikle ve kesinlikle çift santrafor oynamalılar çünkü ne Alanzinho ne Yattara ne de Colman forvet arkası koşu yapabilcek oyuncu değiller yani forvet hattını ikileyemezler bu da gol kısırlığına neden olur.Ya bu haftaki gibi duran toptan ya da geçen haftaki gibi 30 metreden atılan gollere bel bağlarlar..Umarım Gökhan iyileşince çift forvete dönerler.Yoksa bu sezon çok kısır bir Trabzon izleriz.

Son olarak da Ceyhun Gülselam için birşeyler söyleyeyim.Çocuk geçen hafta öle 2 şut attı ki tribünler orta sahadan bile şut çekmesini bekledi ve bu durum da onun sağlıklı düşünmesini engelledi.Kendini sürekli şut çekmek zorunda hissetmiş olucak ki en ufak bir fırsatta kaleye şut attı.Geçen haftaki şutları her ayağına geldiğinde çekebilecek oyuncu ben dünyada tanımıyorum şahsen.Ceyhunun kendisi de Trabzon taraftarları da Ceyhun'u iyi tanısınlar.Bu tarz golleri 1 sezonda 3-4 kere atabilmek bile büyük başarıdır.Gereksiz yere futbolcu üzerinde stres yaratmanın bir manası yok..

4 yorum:

ilnevyA dedi ki...

ceyhun'u hemen yeni hami olarak gördü taraftarlarımız..

The Crow dedi ki...

Trabvonda forma sıkıntısı var bence oyuncular iyi diyebilirim ama ne oluyosa ya üzerinde ki forma hafif geliyor yada o statta bişi var yıllardır hasret bi taraftarı var bence trabzonda trabzonlular oynamalıydı eskisi gibi

father vic dedi ki...

gabric ilk idmanında 4 gol atmış..eğer gerçekten golcü özelliği varsa forveti ikileme sıkıntısı ortadan kalkabilir ve böylece başarılı olabilir trabzon kadro genel hatlarıyla iyi..ya da dediğim gibi çift forvet oynamalılar..diyarbakırspor maçının sonucu bence oyun yapısıyla alakalıydı..

The Crow dedi ki...

DİKKAT ETTİNİZMİ BİLMİYORUM İLK GOLDE EGEMEN KENDİ TOPUN ALTINA ATTI ORDA AYAĞIYLA KAYABİLİRDİR AYAKLA MÜDAHALE ETSE TOP KORNERE GİDERDİ AMA NEDENDİR ANLAMIYORUM BÖLE BİŞİ YAPTIĞINI VE GOL GELDİ ÇÜNKÜ EGEMENİ GEÇERSEN TRABZONDA KALECİ DE OLMADIĞINDAN TAHAT GOL ATARSIN TIPKI 2. GOLDE OLDUĞU GİBİ..